Ice kissed – Amanda Hocking

 
Titel: Ice kissed
Författare: Amanda Hocking
Språk: Engelska
Serie: The Kanin Chronicles #2
Sidantal: 320

Förlag: St. Martin’s Griffin

Utgiven: 2015

Handling: ”In the majestic halls of a crystal palace lies a secret that could destroy an entire kingdom

Bryn Aven refuses to give up on her dream of serving the kingdom she loves. It’s a dream that brings her to a whole new realm the glittering palace of the Skojare.

The Skojare people need protection from the same brutal enemy that’s been threatening the Kanin, and Bryn is there to help. Being half Skojare herself, it’s also a chance for her to learn more about her lost heritage. Her boss Ridley Dresden is overseeing the mission, but as their undeniable attraction heats up, their relationship is about to reach a whole new level one neither of them is prepared for.

As they delve deeper into the Skojare world, they begin to unravel a long-hidden secret. The dark truth about her own beloved Kanin kingdom is about to come to light, and it’ll change her place in it forever and threaten everyone she loves.”

Jag var bara milt imponerad av första boken i serien, Frostfire, men tillräckligt för att vilja läsa vidare. Denna var lite bättre och lite mera action. Av någon anledning är jag så förlåtande. Ploten håller inte igen. GAH. När det i handlingen står att Bryn ska få reda på den mörka sanningen om hennes älskade Kanin-kingdom så..nja..det händer ju inte. Det är lite rörigt som vanligt. Men ganska mycket action, så det blev aldrig tråkigt.

Sen MÅSTE författaren sluta använda nordiska namn på karaktärer utan att veta om det är ett mansnamn eller kvinnonamn. En man hette Berit, en kvinna hette Ola och en man hette Tove. Jag blev lite snurrig.

Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig och jag kom bra in i troll-världen när jag nyss läste första boken. Jag vill konvertera till troll och flytta till Doldastam, okej? Hocking är verkligen skicklig på att låta läsaren trollbindas (ha, troll) så att man förlåta den lite ohållbara ploten. Det skedde till och med några händelser som överraskade mig, vilket var kul. Denna serie är supermysig och jag längtar till sista boken. Och amaaaazing covers!

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *