Saker ingen ser – Anna Ahlund

 
Titel: Saker ingen ser
Författare: Anna Ahlund
Språk: Svenska
Sidantal: 412
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgiven: 2017

Handling: ”Jag kysser alltid främlingar på nyår”, säger hon och rättar till sin mössa.
”Jag med”, säger han, fast det inte är sant.
Hon harklar sig.
”Vet du att nyårskyssen säger hur resten av året kommer att bli?”

Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv.”

 
Jag följer författaren Anna Ahlund på Instagram och har ”sett” hennes skrivprocess med denna bok, vilket gjorde mig otroligt nyfiken på den redan i fosterstadiet (holy, jag vet inte varför jag behövde klämma in ordet ”foster” hit men..). Jag tycker så mycket om hennes sätt att skriva! Såna fina detaljer. Ett lugnt med säkert tempo på något sätt. Definitivt kommer jag läsa allt hon ger ut. Hon gör allt så supernaturligt, sexualitet och allt omkring, Anna är modern i sin tid och gör inget nummer av t.ex. könsneutralitet. Det som inte behöver förklaras, förklaras inte.
 
Av karaktärerna gillade jag Yodit och Linn mest. Jag ville ha Yodits personlighet och Linns garderob! Sebastian var en karaktär jag hade svårt med. Kaos. Det finns på gränsen för många karaktärer, men jag tappar inte bort mig. Dock blev jag kvar med känslan av att jag skulle vilja gått mera ned på djupet med några karaktärer. Berättelsen var lagom lång, men kanske man kunde ha petat bort någon. Kanske. Jag vet inte riktigt, jag gillade boken och jag läste den rätt så snabbt. Det kanske bara var lite för spretigt ibland. Och en annan händelse, som jag inte kan skriva eftersom recensioner bör vara spoilerfria.
Men sådan här litteratur behövs, det är tur att vi har Anna. Byllis-skolan verkade sååå mysig och jag ville själv gå där (men jag har verkligen ingen talang för varken konst eller musik).
 
Tidigare läst av författaren:
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.