The universe of us – Lang Leav

 
Titel: The universe of us
Författare: Lang Leav
Språk: Engelska
Sidantal: 225
Förlag: Andrews McMeel publishing
Utgiven: 2016

Handling: ”International best-selling author of Love & Misadventure, Lullabies (Goodreads Readers Choice Award), and Memories, Lang Leav presents a completely new collection of poetry with a celestial theme in The Universe of Us. Planets, stars, and constellations feature prominently in this beautiful, original poetry collection from Lang Leav. Inspired by the wonders of the universe, the best-selling poetess writes about love and loss, hope and hurt, being lost and found. Lang’s poetry encompasses the breadth of emotions we all experience and evokes universal feelings with her skillfully crafted words.”

 
Jag gillade Milk and honey av Rupi Kaur och The princess saves herself in this one av Amanda Lovelace, vilket gjorde mig nyfiken andra på böcker i samma stil. The universe of us har ett fint omslag, och hade rätt så bra betyg på Goodreads. Men besviken blev jag. Det fanns några få dikter som jag tyckte var fullträff, resten kändes väldigt intetsägande. Jag har inget emot korta dikter, ibland får man förmedlat det man vill med bara en-två meningar, men då skall det vara ordentligt uttänkt. Ett exempel fårn boken som verkligen inte lyckades:
 
When
When did you stop caring? he asked.
When did you start noticing? she replied.
 
Detta tog upp en sida i boken. Hmm. Det håller inte måttet för mig. Det finns inget unikt eller känsloväckande i den texten. Jag fick känslan av att Leav mest ville fylla ut sidorna. Jag ville verkligen gilla denna bok.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

6 kommentar på “The universe of us – Lang Leav”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.