Böcker jag är nyfiken på att läsa!

När hösten kommer brukar jag alltid få läslusten på topp. Min absoluta favoritårstid att krypa ner i soffan eller läsfåtöljen med en bra bok, kanske en kopp kaffe och tända ljus. Jag hade länge skjutit upp att läsa De två tornen av J.R.R. Tolkien, men när höststämningen lite tjuvstartade förra veckan så kände jag ett stort behov av att läsa just den. Vissa böcker passar bättre vissa tider och man ska bara läsa det man för stunden vill.

Vi har alla låååånga TBR-högar men dessa är några som jag gärna inkluderar i höstläsningen.

 

 

Fejk av E. Lockhart
”The story of a young woman whose diabolical smarts are her ticket into a charmed life. But how many times can someone reinvent themselves? You be the judge.

Imogen is a runaway heiress, an orphan, a cook, and a cheat.
Jule is a fighter, a social chameleon, and an athlete.
An intense friendship. A disappearance. A murder, or maybe two.
A bad romance, or maybe three.
Blunt objects, disguises, blood, and chocolate. The American dream, superheroes, spies, and villains.
A girl who refuses to give people what they want from her.
A girl who refuses to be the person she once was”

 
 
Solutions and other problems av Allie Brosh
Allie Brosh, the “gut-bustingly funny” (NPR), award-winning, and #1 New York Times bestselling author of Hyperbole and a Half, shares an all-new collection of autobiographical and illustrated essays.
 
 
Saker ingen ser av Anna Ahlund
”Jag kysser alltid främlingar på nyår”, säger hon och rättar till sin mössa.
”Jag med”, säger han, fast det inte är sant.
Hon harklar sig.
”Vet du att nyårskyssen säger hur resten av året kommer att bli?”

Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv”

 

 
It’s all absolutley fine av Ruby Elliot
IT’S ALL ABSOLUTELY FINE is a darkly comic, honest and unapologetic illustrated account of the daily struggles with mental health. Ruby Elliot, aka Rubyetc, is the talent behind the hit tumblr account, ’Rubyetc’, which has over 210k followers and growing. Taking readers on a journey through the ups and downs of life, the book will encompass everything from anxiety, bipolar disorder and body image to depression and identity, shining a light on very real problems – all framed with Ruby’s trademark humour and originality.
 
 
 
Uncommon type: Some stories av Tom Hanks
A gentle Eastern European immigrant arrives in New York City after his family and his life have been torn apart by his country’s civil war. A man who loves to bowl rolls a perfect game – and then another and then another and then many more in a row until he winds up ESPN’s newest celebrity, and he must decide if the combination of perfection and celebrity has ruined the thing he loves. An eccentric billionaire and his faithful executive assistant venture into America looking for acquisitions and discover a down and out motel, romance and a bit of real life. These are just some of the tales Tom Hanks tells in this first collection of his short stories. They are surprising, intelligent, heart-warming, and, for the millions and millions of Tom Hanks fans, an absolute must-have.
 
 
The universe of us  av Lang Leav
Planets, stars, and constellations feature prominently in this beautiful, original poetry collection from Lang Leav.  Inspired by the wonders of the universe, the best-selling poetess writes about love and loss, hope and hurt, being lost and found.  Lang’s poetry encompasses the breadth of emotions we all experience and evokes universal feelings with her skillfully crafted words.

En kommentar på “Böcker jag är nyfiken på att läsa!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.