Någon måste stoppa Ivy Pocket – Caleb Krisp

 
Titel: Någon måste stoppa Ivy Pocket

Författare: Caleb Krisp
Språk: Svenska
Sidantal: 538
Serie: Ivy Pocket #2
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2017

Handling:”Efter att den vandrande katastrofen Ivy Pocket hindrat Klockdiamanten från att falla i orätta händer anländer hon till London, där hon adopteras av ett kistmakarpar. Ivy är övertygad om att hon är den perfekta dottern, samtidigt som Mor Snagsby tvingar henne att städa begravningsbyrån, som en annan tjänsteflicka.
Alla verkar vilja ha något av Ivy Pocket. En vacker släkting vid namn Estelle vill att Ivy avslöjar den mörka hemligheten bakom hennes brors död. Hennes nya vän miss Carnage ställer nyfikna frågor, och Ivy själv vill bara komma på ett sätt att rädda sin vän Rebecca Butterfield.
Men ondskan lurar runt hörnet. Och som vanligt är Ivy Pocket den enda som kan ordna upp allting. Hon måste skydda Klockdiamanten och rädda Rebecca – innan det är för sent!”

 
Första boken om Ivy Pocket var rolig och lättläst, precis som denna uppföljare. Ivy har ett gott självförtroende och hon är det som gör böckerna så bra. Som grädde på moset (heter det ens så?) så har boken helt underbara illustrationer, lite i stil med Tim Burton.
 
Mycket i historien handlar om manipulation, jag tycker det känns som en väldigt ”smart” bok på alla sätt och vis, storyn var inte för lätt även om den riktar sig till en lite yngre ålder. Ivy förstår sig inte riktigt på varken sarkasm eller hot, ibland är det lite som att se en olycka in motion utan att kunna stoppa det! Det lönar sig dock att läsa första boken, då den berättar mera om Klockdiamanten och hur den fungerar. Stämningen i boken är lite gotisk och ruggig, det finns bl.a. hästar och droskor istället för bilar, vilket indikerar att detta antingen sker i dåtid eller i ett paralellt universum, vem vet?
 
Ni som läst Lemony Snickets böcker kan på ett ungefär tänka sig i vilken stil Ivy Pocket är. Helt underbara, magiska böcker!
 
Tidigare läst:
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

En kommentar på “Någon måste stoppa Ivy Pocket – Caleb Krisp”

  • Anonym skriver:

    Jag önskar också att jag skulle ha fastnat lika mycket för Ivy Pocket som du gjort.
    Jag har aldrig förstått varför man säger som gräddet på moset, alltså min tanke kring det är liksom, vem vill ha grädde på mos? Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *