Systrarna Tides sista sommar – Hannah Richell

 
Titel: Systrarna Tides sista sommar

Författare: Hannah Richell
Språk: Svenska
Sidantal: 420
Förlag: Månpocket
Format: Pocket
Utgiven: 2015

Handling: Alla familjer har sina hemligheter. Men få har en så mörk hemlighet som familjen Tide.

Dora bor i en fallfärdig industrilokal med sin konstnärssambo. Hon gör sitt bästa för att leva ett lyckligt liv, men när hon upptäcker att hon är gravid kan hon inte värja sig från de gamla minnena. Den mörka hemlighet som ledde till att familjen splittrades för tio år sedan vägrar lämna hennes tankar. Hon återvänder till Clifftops, huset högt uppe på en klippa utefter Dorsets dramatiska kust, för att bringa klarhet i vad som hände. Ingenting i huset har ändrats sedan hon lämnade det och hon kan fortfarande höra ekot av den fruktansvärda sommardagen när livet slogs i spillror.

När Dora börjar söka efter sanningen inser hon att hennes syster Cassie kan vara nyckeln till gåtan. Kan hon bara få Cassie att öppna sig och avslöja den hemlighet som hon svurit skulle följa henne i graven, kan hon vara ett steg närmare lösningen.
Men kan så fruktansvärda svek förlåtas? Och även om det går att förlåta, kan man någonsin lära sig att älska igen?”

 
Detta är Hannah Richells debutbok som jag var tvungen att läsa efter att jag läst hennes andra bok, The shadow year (svenska: Skuggan av ett år), som jag tyvärr glömde skriva en recension på förra året. I vilket fall som helst gav jag den fem stjärnor, den höll mig fängslad.
Jag tycker texten i handlingen är en gnutta överdriven ”men få har en så mörk hemlighet som familjen Tide”. Men denna bok höll mig precis lika mycket fast som Richells andra bok. Det är lite som en blanding av familjedrama och spänning, men utan att kännas som en deckare alls. Richells böcker har lite av allt helt enkelt, på ett lågmält sätt. Miljöerna och karaktärerna är så perfekt skrivna, man måste läsa vidare hela tiden. Man drogs med i känslostormarna som utspelades inom familjen och det var omväxlande att läsa dåtid (90-talet) och nutid. Jag kommer inte riktigt på  något annat att säga utan att spoila, läs denna.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *