Geekerella – Ashley Poston

 
Titel: Geekerella

Författare: Ashley Poston
Språk: Engelska
Sidantal: 320
Förlag: Quirk books
Format: Häftad
Utgiven: 2017

Handling: Geek girl Elle Wittimer lives and breathes Starfield, the classic sci-fi series she grew up watching with her late father. So when she sees a cosplay contest for a new Starfield movie, she has to enter. The prize? An invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball, and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. With savings from her gig at the Magic Pumpkin food truck (and her dad s old costume), Elle s determined to win unless her stepsisters get there first. Teen actor Darien Freeman used to live for cons before he was famous. Now they re nothing but autographs and awkward meet-and-greets. Playing Carmindor is all he s ever wanted, but Starfield fandom has written him off as just another dumb heartthrob. As ExcelsiCon draws near, Darien feels more and more like a fake until he meets a girl who shows him otherwise. But when she disappears at midnight, will he ever be able to find her again?”

 
Jag stötte på denna bok av en slump på Goodreads och fastnade direkt för omslaget (hur många av oss gör inte det). Handlingen lät intressant, en geeky re-telling av Cinderella! Kapitlen är delade så att vartannat kapitel handlar om Elle och de andra om Damien. Jag tyckte Damiens kapitel var lite segare och skulle nästan hellre läst från bara Elles perspektiv, men det var intressant att se hur de lärde känna varandra. Storyn är en aning osannolik, ja, men den var så mysig. Den beskriver fandom och hela den biten så bra, vilken sammanhållning personer kan få.
 
Många re-tellings på sistone har varit lite fantasybetonade, jag gillar att denna var ”påriktigt” utan övernaturliga inslag. Man kunde dra kopplingar till Cinderella, men inte så mycket att det kändes konstigt eller påtvingat, storyn var ändå såpass mycket ändrad. Det fanns många nördiga referenser till t.ex. Lord of the rings, vilket också var ett plus för mig. Tyckte mycket om Elles karaktär och flera andra mindre karaktärer som Sage, från Magic Pumpkin food truck. Jag blev alltid lite hungrig när jag läste om maten, haha! En lite annorlunda bok, åtminstone min första som handlar om en con, läsvärd för alla geeks out there!
 
“Look to the stars. Aim. Ignite.”
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *