Bokea: inredning till döds – Grady Hendix

 
Titel: Bokea: inredning till döds

Författare: Grady Hendrix
Språk: Svenska
Sidantal: 243
Förlag: Calidris förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2017

Handling: ”Vi stänger aldrig. Vi sover aldrig. Och nu finns vi i ditt hem.

Något mycket märkligt sker i den stora möbelaffären Orsk i Cleveland Ohio. Varje morgon finner de anställda bokhyllan Kjerring, vattenglaset Glans och garderoben Liripip sönderslagna då de anländer. Försäljningen går nedåt, säkerhetskamerorna visar ingenting och butikscheferna får panik. Vad är det som händer?

Det försöker tre anställda luska reda på. De erbjuder sig jobba nattskift för att försöka lösa gåtan. Aldrig hade de väl kunnat ana de märkligheter, vidrigheter och hemligheter som gömmer sig mellan hyllorna på lagret nattetid.”

 
En skräckis som utspelar sig på ett varuhus som är en Ikea-ripoff, det var det enda jag behövde veta för att intressera mig tillräckligt mycket för att köpa boken. Handlingen är lätt att komma in i, det utspelar sig på miljöer man lätt kan föreställa sig, långa persongallerier har slopats och det behövdes inte heller.

Det var flera obehagliga partier i boken som fick mig att vilja ta djupa andetag, medan andra stycken lämnade en med mera att önska. Själva ploten var lite fattig, men tillräckligt underhållande för mig att hållas underhållen, en bladvändare helt enkelt.

Layouten på boken är väldigt smart, formad som en katalog, inuti finns produktbeskrivningar, beställningsformulär, kartor osv., vilket gör att man lätt blir ännu mera inne i den. Mitt betyg 4/5 skulle nog fått en trea för handlingen, men layouten höjde betyget för att helhetsupplevelsen blev bättre! Boken slutade i en cliffhanger, vilket får en att fundera om det kommer en uppföljare. Spännande!

 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

2 kommentar på “Bokea: inredning till döds – Grady Hendix”

  • Monika skriver:

    Slutet var verkligen fantasieggande, men jag hoppas inte det kommer en fortsättning. Jag förfasas och fantiserar hellre i mina egna tankar 🙂

    • Sandra skriver:

      Det är en bra poäng, för Orsk kunde man lätt "fantisera" som Ikea, medan Planet Baby skulle kännas lite…främmande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.