Anna-Lisas antik – Eli Åhman Owetz

 
Titel: Anna-Lisas antik

Författare: Eli Åhman Owetz
Språk: Svenska
Serie: Anna-Lisa Johansson
Sidantal: 223
Förlag: Förlaget Orda AB
Format: Pocket
Utgiven: 2014

Handling: När Anna-Lisa Johansson lämnar sitt trista kontorsjobb i Stockholm och öppnar antikaffär i en nedlagd lanthandel i Roslagen gör hon verklighet av sin dröm. Den unga antikhandlaren njuter i fulla drag av livet på landet och får snabbt vänner i byn. En av dem är Johnny, bilmekanikern med de gröna ögonen, som hälsar på allt oftare. Men orosmolnen hopar sig. Antiktjuvar härjar i trakten, och på närbelägna Solstaholms slott får Anna-Lisa en fiende att se upp med.”

 
Jag har inte varit det största fanet av den såkallade ”feelgood”-genren men denna höll mitt intresse uppe. Boken är lagom lång, och precis så förutsägbar som man föreställer sig. Antikhandeln och livet på landet var verkligen mysigt, även om vissa saker kändes osannolika. Att öppna en antikhandel på landet är inget säkert kort, men som tur bor det mycket sommargäster kring Roslagen. Pluspoäng för en stark kvinnlig karaktär som vågar följa sina drömmar på egen hand.
 
En snabbläst bok som inte lämnade så mycket tankar efter sig, men som underhöll en för stunden. Mycket detaljer kring antika prylar, specifikt retro. Antiktjuvarna som skulle ge ett spännande inslag fungerade tyvärr inte alls, det kändes framkrystat.
 
Jag kunde tänka mig att läsa fortsättningen, som jag hört mycket gott om.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *