Ett veck i tiden – Madeleine L’Engle

 
Titel: Ett veck i tiden

Författare: Madeleine L’Engle
Språk: Svenska
Sidantal: 168
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2016 (original 1962)

Handling: ”Det är en mörk och stormig natt. Tonåriga Meg Murry sitter i sitt rum på vinden, lyssnar på blåsten som river i huset och funderar för sig själv. Hon vantrivs med sin kropp och sitt utseende. I skolan är det mesta jobbigt och krångligt. Och hennes pappa, vetenskapsmannen,har försvunnit efter att ha jobbat med ett mystiskt experiment på uppdrag av regeringen.
Men det är inte bara Meg som är vaken den här natten. Mamma och lillebror Charles Wallace är också uppe, för den mystiska tanten Fru Whatsit har kommit på besök och slagit sig ner i deras kök – och hon verkar både veta en hel del om vart Megs pappa kan ha tagit vägen, ochom hur de ska kunna få tillbaka honom.”

 
Ett veck i tiden ska tydligen bli Disneyfilm, då väcktes mitt intresse genast! Jag har aldrig läst någon bok som senare blir Disneyfilm. Det var en helt ny bok för mig också, aldrig hört talas om den tidigare trots att det är en klassiker. Jag gillar starkt hur författaren verkligen har fantasin på hög nivå, det känns lite som att aboslut inget är omöjligt. Att resa mellan planeter och tid, ja allt går. Ett veck i tiden, som titeln lyder, får sin betydelse när man kommer in i berättelsen, jag greppade helt hur Meg och Charles resande gick till.
 
Det fanns en magisk känsla från pärm till pärm, men något lämnade mig väntande efter mera. Letandet efter pappan och själva äventyret var lite luddigt ibland, kanske denna berättelse gör sig bättre som film än bok, även om jag inte hade svårt att föreställa mig alla märkliga ställen de hamnade på. De tre tanterna som hjälper barnen fick mig osökt att tänka på Törnrosa, ska bli otroligt spännande att se hur Disney ska porträttera dem.
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *