Du, bara – Anna Ahlund

 
Titel: Du, bara

Författare: Anna Ahlund
Språk: Svenska
Sidantal: 340
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Danskt band
Utgiven: maj 2016

Handling: ”Frank, det här är min lillebror John.”
Han tittar upp och ser på mig.
Jag håller andan.
Hans ögon är elektriska. Svarta som ett natthav där blixten slagit ner. Utan att släppa mig med blicken reser han sig upp, ler och sträcker fram handen. Jag tar två steg fram och fångar den. Hans handflata är sval.
”Hej John.”

Du, bara är en romantisk och hjärteknipande historia om sextonåriga John som blir kär i den två år äldre Frank. Frank är oturligt nog redan är tingad av Johns storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker.

Det handlar också om en bästis, ett båthus, en pappershandel, ett hustak med utsikt över hela Uppsala, Nick Drake, Räddaren i nöden, tusen papperstranor och trädgårdsrosor från Svartbäcken. Och så en hel del sex.”

 
En sträckläsningsbok! Man drogs snabbt med i berättelsen och det var lite spännande att se hur allt skulle sluta, även om man nog kände det på sig. Alla små detaljer som pappershandeln och den slitna boken Frank hade i backfickan gjorde att Du, bara hade det lilla extra.
Jag tycker ung som lite äldre kan njuta av denna bok, den är luftig och lagom lång, men rymmer mycket på sina 340 sidor. Den blir inte för ”snuttegullig”, vilket är så bra, mycker mera verklighetstroget så. Också det att det finns detaljerade sexscener gör att det känns äkta, för vilken ung romans handlar endast om en kram och en kyss egentligen?
 
Betyg:

En kommentar på “Du, bara – Anna Ahlund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.