Keeping you a secret – Julie Anne Peters

 
Titel: Keeping you a secret

Författare: Julie Anne Peters
Språk: Engelska
Sidantal: 250
Förlag: Megan Tingley Books
Format: Häftad
Utgiven: 2005

Handling: ”With a steady boyfriend, the position of Student Council President, and a chance to go to an Ivy League college, high school life is just fine for Holland Jaeger. At least it seems to be. But when Cece Goddard comes to school, everything changes. Cece and Holland have undeniable feelings for each other, but how will others react to their developing relationship?”

 
Sent ute, men detta är min första bok som jag kan klassa som LGBTQI-läsning (eller vad man nu vill kalla det). Jag stötte på den på Goodreads och tyckte den verkade intressant. På något sätt är jag just nu mätt på det klassiska flicka-blir-kär-i-pojke dilemmat som jag tycker finns i precis alla böcker.
 
Detta är en berättelse om kärlek och hur oväntat livet kan bli ibland. Holland tror hon har livet under kontroll, tills hon träffar Cece. Holland har en pojkvän, men hon har aldrig känt för honom så som hon känner för Cece. Cece är öppet lesbisk, något som hon gärna till och med trycker på t-shirts. När Holland och Cece blir involverade vill Holland också gärna komma ut, men Cece tycker hon ska vänta. Detta var något som jag först ej förstod alls, dock blev det klarare för mig efter hand. Man behöver inte lägga en label på allting, man kan bara älska personer också. På något sätt var det lite som att varför ska man ens behöva ”komma ut”, kan alla bara inte få vara sig själva och älska vem de vill älska?
 
Överlag en bok som väckte många tankar hos mig, även om själva berättelsen var lite för hoppsig och gick inte på djupet så mycket som jag önskat. De röda trådarna är där, man förstår alla budskap, men själva berättartekniken var inte den bästa. En mysig kärlekshistoria som känns väldigt amerikansk.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *