Önskelista!

Efter min lilla paus från läsandet och bloggandet här tidigare så har min bokönskelista bara ökat. Jag har olästa böcker hemma, men vad gör det? Här kommer böcker jag är sugen på:
 
Ett ohyggligt avslöjande – Louise Penny
 
Jag har följt med denna serie och tyckt väldigt mycket om den, behöver absolut läsa denna!
 
“En septembermorgon skakas den lilla byn Three Pines av en chockerande upptäckt. På Oliviers bistro den naturliga knytpunkten för det fridsamma livet i byn påträffas liket av en äldre man, dödad genom ett våldsamt slag mot bakhuvudet. När kommissarie Armand Gamache anländer till platsen konstaterar han till sin förvåning att ingen tycks ha en aning om vem den döde mannen är. En märklig omständighet i denna slutna värld där alla känner alla. Slutsatsen är oundvikligt: Någon ljuger frågan är bara vem.
Sakta men metodiskt börjar Gamache och hans kollegor bana sig en väg genom de lögner som döljer sig under den förrädiskt idylliska ytan. Sökandet leder dem så småningom ut i den täta skogen som omger Three Pines, och vid slutet av en slingrig stig väntar en häpnadsväckande hemlighet. En skatt som någon vaktat under mycket lång tid och kanske till slut fått betala för med sitt liv”
 

Somebody stop Ivy Pocket – Caleb Krisp
 
Efter att jag läst fösta boken blev jag helt kär i serien. Hoppas Modernista ger ut den på svenska!
 
“Everyone seems to want a piece of Ivy Pocket. Her adoptive parents keep trying to get her to clean the funeral home, even though Ivy s certain she s already the picture of a perfect daughter. A beautiful heiress named Estelle wants Ivy to uncover the dark truth behind her brother s death. Her new friend, Miss Carnage, keeps asking Ivy the most curious questions (the poor, clueless dear). To top it all off, Ivy must protect the Clock Diamond from the evil Miss Always, who seems to be lurking around every corner A fast-paced and hilarious follow-up to Anyone but Ivy Pocket, which Booklist praised as a droll chapter book with a Victorian setting and a one-of-a-kind protagonist. This is the second of three books about Ivy Pocket”
 
The October faction 2 – Steve Niles
 
Trodde inte jag skulle gilla graphic novels i denna stil, men tykte mycket om första delen!
 
“The Allan family has inducted Dante, a.k.a. Robot Face, into the fold and Geoff and Vivian have begun their training in the family business; monster hunting. All looks well for the Allans, but Sheriff Chambers is slowly catching on to their occult activities. It collects issues numbered 7-12.”
 
Norrsken – Frida Skybäck
 
Jag blev ju inte så imponerad av Simona Arhnstedts böcker i samma genre som denna, men jag tycker att ett nytt försök med en ny författare låter bra. Det är lite en sån genre som jag VILL tycka om, men som jag lätt blir uttråkad av. Återstår att se om Skybäck kan hålla mitt intresse uppe.
 
“Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie. Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården.

Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig.”

 
Maja titar på naturen – Lena Andersson, Ulf Svedberg
 
Jag älskar Lena Anderssons böcker! Jag hade totalt glömt hur mycket jag tyckte om denna när jag var liten, så jag känner att jag behöver ha ett eget exemplar.
 
“Maja är glad och nyfiken och intresserar sig för allt som rör sig i naturen. Det finns så mycket att se och upptäcka. Med kikare och förstoringsglas, med flora och fågelbok tittar hon på allt runtomkring. Hon gör en grododling och planterar ärter, hon gör bladtavlor och plockar bär, svamp och blommor. Avgnagda kottar och harpärlor har mycket att berätta, och till och med en daggmask kan vara riktigt intressant!”
 
Böcker som inte utkommit ännu:
 
Begrav dina döda – Louise Penny
 
Gamache-serien fortsätter! Jag har en gång tidigare läst om byn Three Pines på vintern, så mysigt. Detta kan inte gå fel.
 
“Det är Vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit, inte för att delta i festligheterna, utan för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel.
Men våldsam död visar sig vara något ofrånkomligt, till och med i den skenbara tryggheten inom det Litterära & Historiska sällskapet – där en besatt historikers sökande efter kvarlevorna av Québecs grundare, Samuel de Champlain, slutar i ett mord.
Samtidigt får Gamache oroväckande brev från samhället Three Pines, där den omtyckte bistroägaren Olivier nyligen dömdes för mord. »Det går inte ihop«, skriver Oliviers partner varenda dag. »Han gjorde det inte.«
När det förflutna och nuet kolliderar måste Gamache återuppleva en fruktansvärd händelse från sitt eget förflutna innan han kan börja begrava sina döda.”
 

Haunted is always in fashion – Rose Pressey
 
Del 4 i min cozy mystery serie som jag följer. Det är så underbart lättsmält och mysigt!
 
“As the owner of It s Vintage, Y All in Sugar Creek, Georgia, Cookie Chanel has agreed to share her expertise with author Juliana McDaniel. But on her way to town, Juliana is shot dead, and that was all she wrote. Cookie picks up the thread of the story with help from her psychic cat and a couple of inquisitive ghosts. To unmask this killer, she ll have to lift the lid on family secrets and hidden motives because she might wind up getting capped herself if she doesn t cloche this case . . .”
 
Heartless – Marissa Meyer
 
Trots att jag tycker re-telling-genren börjar ha kvoten fylld vill jag ge denna en chans, Marissa Meyers The Lunar Chronicles hör ju till en av mina favoritserier.

“Long before she was the terror of Wonderland the infamous Queen of Hearts she was just a girl who wanted to fall in love.
Long before she was the terror of Wonderland, she was just a girl who wanted to fall in love. Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland, and a favorite of the unmarried King of Hearts, but her interests lie elsewhere. A talented baker, all she wants is to open a shop with her best friend. But according to her mother, such a goal is unthinkable for the young woman who could be the next queen.

Then Cath meets Jest, the handsome and mysterious court joker. For the first time, she feels the pull of true attraction. At the risk of offending the king and infuriating her parents, she and Jest enter into an intense, secret courtship. Cath is determined to define her own destiny and fall in love on her terms. But in a land thriving with magic, madness, and monsters, fate has other plans.”

Harry Potter och hemligheternas kammare – J.K. Rowling, Jim Kay
 
Jag älskade Jim Kays illustrationer i De vises sten så jag ska absolut köpa denna, kanske till och med förhandbeställa. Perfekt tillfälle för omläsning!
“Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker – Harry Potter själv?”
 
Nordiska gudar – Johan Egerkrans
 
 
Jag bara vet hur fin denna kommer vara. Väntar! Dessutom känner jag till alltför lite om nordiska gudar.
 
“Med avstamp i de gamla Eddorna har Johan Egerkrans tolkat de mest spännande och fantasifulla sagorna. Från den gruvliga skapelseberättelsen där ur-jätten Ymer styckas av Oden och hans bröder, till gudarnas ödesmättade undergång i Ragnarök. Från urtidens kaos, till världsträdets nio riken med alla dess fantastiska och ohyggliga skapelser. En mörk, blodig, fantasieggande och stundtals humoristisk resa i den nordiska mytologins värld.

Välkända berättelser från Eddorna – som sagorna om Iduns äpplen, Mimers brunn och Tors färd till Utgård – paras med fakta om de varelser som befolkar Asgård, Jotunheim och underjorden.”


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *