Veckans bokbloggfråga – Vecka 18


Hur tänker ni när ni packar böcker inför resor? Hur mycket böcker packar ni ned? Eller har ni lyckats komma undan problemet genom att använda en läsplatta istället?
 
Jag har sett hur människor packar otroligt mycket böcker med på resor. Min tanke är: Varför? När jag är på resa vill jag inte sitta med näsan i en bok, utan då vill jag titta upp och se allt nytt omkring mig. Jag läser endast då man väntar, t.ex. på flyget. Jag har märkt att jag på kvällarna när man kommer till hotellrummet inte ens orkar plocka upp en bok. Dock har jag bara gjort ”stadsresor” på senaste åren, något jag gillar mycket mer än charterresor till södern. Storbrittanien, Ungern, Frankrike, Norge och Sverige är de senate besökta länderna. 
 
Så ja, jag brukar packa en ganska tunn bok, inga läsplattor, jag har inte läst en enda e-bok ännu. Jag har iallafall upptäckt en grej som funkar otroligt bra, speciellt på flyg, nämligen målarböcker för vuxna. Lite musik i öronen så går tiden fort!
 

9 kommentar på “Veckans bokbloggfråga – Vecka 18”

 • Jag får lätt abstinens om jag inte får läsa. Har hänt att jag skickat iväg resesällskapet ensam på stan medan jag satt mig en park för att få ett par timmars sammanhängande läsning. Mår helt enkelt inte så bra annars…

 • Evelina skriver:

  Jag har gärna med mig något att läsa, men precis som du säger så vill man ju hinna uppleva lite saker också 🙂 Kan tänka mig att målarböcker är super när man måste sitta och vänta, måste ju få tiden att gå betydligt fortare!

 • Lion´s Library skriver:

  Det brukar bli mindre och svårare att läsa när man är bortrest, men under själva transporten går det oftast att läsa en hel del 🙂

 • Monika skriver:

  Det beror ju lite på vilken typ av resa man gör och varför. Men jag håller med, att upptäcka tar tid. Men någon sida brukar jag alltid orka innan jag somnar 🙂

 • Bina skriver:

  Det spelar absolut roll vilken typ av resa det är man är på väg mot. Jag reser ofta för att åka till släktingar och då behöver jag något på vägen. I sommar ska jag dra med mig min mamma på äventyr och då lär det förmodligen inte finnas tid för så mycket läsning.

 • Annette skriver:

  Vi gillar att hålla ett ganska högt tempo och uppleva så mycket som möjligt när vi reser, men de senaste gångerna har vi upptäckt ett sätt som fungerar för oss, så att man hinner koppla av och läsa litet också. Men jag tar med mig bra en, men tjock, bok, det räcker.
  Här är mitt svar på veckans fråga: https://justnujusthar.com/2016/05/05/bocker-pa-resa/

 • Annette skriver:

  Håller med dig om målarböckerna för vuxna, jag gillar också dem! Är det de pennorna på bilden som du färglägger med? Jag använder copics, som är fantastiska, men blöder igenom papperet så att man måste kopiera av sidorna först om man skall måla med dem. Alternativt offra baksidan. Har du någon bild i bloggen på det du färglagt, vore kul att se 🙂 Här är ett inlägg med en bild jag färglagt med copics: https://justnujusthar.com/2015/07/23/nya-farglaggningstrenden-for-vuxna/
  Ha en fortsatt fin kväll!

  • Sandra skriver:

   Jo jag har målat med dem, jag har målat med lite allt möjligt för att prova 🙂 har faktiskt inte någon bild då jag målar bara lite nu som då. Snyggt det blev!

 • Moas bokhylla skriver:

  Målarböcker för vuxna är ju helt underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.