Revolt – Suzanne Collins

 
Titel: Revolt

Författare: Suzanne Collins
Språk: Svenska
Sidantal: 329
Förlag: Månpocket
Serie: Hungerspelen #3
Format: Pocket
Utgiven: 2013

Handling:  “Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne? Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?”

 
Älskade första boken. Gillade andra boken. Tyckte tredje boken var sådär.
 
Det börjar bra, jag är uppslukad om hela grejen med distrikt 13. Men ganska snabbt känns allt väldigt oigenomtänkt och på något sätt är pågående kriget lite för framkrystat. Det är ju distrikten som förser huvudstaden med allt de behöver, vad är poängen att börja bomba ner alltihopa och göra så alla männsikor flyr eller dör? Då måste ju huvudstaden börja göra allting själva. Förstås skulle upproret stillas, men iallafall verkade det hela inte genomtänkt.
 
Det tar över 200 sidor före det äntligen börjar falla lite mera bitar på plats och saker börjar hända. Alla detaljer om vad folk äter går mig på nerverna. Utan ett Hungerspel kändes boken väldigt tom, som att försöka hitta på en helt ny handling, det är ju sjävla spelet som fått oss att läsa tills ögonen blev fyrkantiga. Det pågående kriget kändes avlägset, vi fick följa med Katniss är hon blev inkallad för att filma lite propaganda. Vilket kändes ganska gääääsp. Jag kände hur frustrationen spred sig när de försökte få bra vinklar på Katniss medan människor dog. Katniss som annars var en väldigt självgående karaktär var plötsligt styrd av alla andra. Bara en pjäs kändes det som.

Tycker det är synd att den sista boken var så frampressad, då den första var genialiskt spännande!

 
Betyg:

4 kommentar på “Revolt – Suzanne Collins”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *