Agatha Christie – 4.50 från Paddington


Titel: 4.50 från Paddington
Författare: Agatha Christie
Språk: Svenska
Sidantal: 208
Förlag: Bonniers
Serie: Miss Marple #8
Format: Pocket
Utgiven: 1969 (original 1957)

Handling: ”När mrs McGillicuddy tar 4.50-tåget från Paddington för att hälsa på sin väninna Jane Marple inträffar något hemskt! Hon blir vittne till hur en man stryper ihjäl en kvinna i ett förbipasserande tåg. Men det finns varken ett lik, andra vittnen eller misstänka gärningsmän. Och ingen tar mrs McGillicuddy på allvar ingen förutom miss Marple.”

 
Jag har inte läst om Miss Marple förut, så jag borde kanske inte hoppat på bok 8 som handlar om henne, men denna gång gjorde det ingenting. Miss Marple hade, enligt mig, en helt obetydlig roll i denna bok. De jag läst som Herucle Poitor är med i så är han ofast nyckeln till alltihopa. Stösta delen av boken får man läsa från Lucy, ett välkänt hembiträde som Miss Marple skickar till mordplatsen för att snoka.

Men mordgåtan var så bra. Jag kunde inte lista ut den! Jag ändrade hela tiden misstänkt, blev vilseledd på fel spår, på rätt spår, och fel spår. Till sist hade jag ingen aning. Boken var genialisk!

Denna bok var en den av utmaningen #hylltömning2016, och denna gång skulle man läsa boken längst till vänster i bokhyllan. Blev ett riktigt bra val.

Betyg:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *