Haunt Couture and Ghosts Galore – Rose Pressey

 

Titel: Haunt Couture and Ghosts Galore
Författare: Rose Pressey
Språk: Engelska
Sidantal: 304
Förlag: Kensington Publishing Co.
SerieA haunted vintage mystery #3
Format: Pocket
Utgiven: 2015

Handling: “A hot-ticket charity fashion show is the perfect chance for Cookie Chanel, proud owner of It’s Vintage Y’All, to show off her stylistic savvy for a good cause. But when a famous fashionista is fatally flattened, and the ghost of a former private investigator asks for Cookie’s help, she has to scurry to sew up a solution. With clever clues from Wind Song, her psychic cat, and sassy suggestions from Charlotte, her ghost-in-residence, Cookie must unravel the sinister stitches of a deadly design–before she becomes the next fashion victim…”

 
Cozy mystery är en genre som är perfekt när man inte orkar tänka, man bara läser och begrundar inte så mycket. Chic-lit var förut en sådan genre för mig, men nu har denna tagit över. Jag hade nyss läst två Hungerspelsböcker i rad och behövde något lättsmält. Det var precis vad jag fick!
 
Detta är tredje boken i A haunted vintage mystery-serien och jag är bekant med huvudkaraktärerna från tidigare; Cookie Chanel, spöket Charlotte och katten Windsong. Det är ett mord med i boken, ja, men det är så långt ifrån kusligt man kan komma. Speciellt spänannde är det inte heller om vi ska vara helt ärliga. Cookie får besök av ett nytt spöke, en polis som heter Sam. Tillsammans med Sam och Charlotte försöker hon lösa mordmysteriet. Det roliga är ju att katten Windsong får mera avklarat i caset med några mjau än vad dessa andra tre åstadkommer tillsammans. Dock måste det ju sägas att det är lite svårare för Charlotte och Sam att hjälpa till då de är spöken, oftast kan jag nästan tycka att de distraherar Cookie. Andra människor ser inte spökena, så när de pratar med Cookie och någon annan är där kan hon inte svara. Hon SKULLE ju inte behöva lösa mordgåtor. Hon har sin fina vintagebutik och två män som suktar efter henne. En av dem råkar vara den mordutredande polisen.. Förstås.
 
Jag tycker det var mycket som kändes oigenomtänkt, speciellt mördarens beteende och motiv. Polisspöket hade så minimal roll i det hela att jag undrade varför han var med överhuvudtaget. Den var inte heller riktigt lika rolig som de två föregående böckerna. Men sen slutade boken i en cliffhanger som har med katten att göra, min absoluta favoritkaraktär, så då måste jag ju läsa fyran sen också.
Tidigare i serien läst:
2. All dressed up and no place to haunt
1.If you’ve got it, haunt it
Betyg:

4 kommentar på “Haunt Couture and Ghosts Galore – Rose Pressey”

 • anettesbokboble skriver:

  Jeg elsker cozy mystery, så denne serien er nok perfekt for meg! Tusen takk for tipset 🙂

 • Hannah skriver:

  Åh, jag älskar också när man kan läsa sådana där avkopplande böcker ibland. Precis som du nämnde, så är chick-lit en sådan för mig. Eller en allmänt rolig bok. Har faktiskt aldrig hört om genren "cozy mystery", så den måste jag verkligen börja undersöka! (tack för det<3)
  Förresten, de där små flygande prickarna på din blogg är urgulliga! Och fina! (Har inte lagt märke till dem tidigare, men de är kanske nya?) Så diskreta och bra, då vissa andra fallande grejer har förmågan att bara irritera en. Du vet inte vart du hittat dem, om det är en kod som du lagt in? Tänkte bara om de hade något annat fint, haha.
  // kram!

  • Sandra skriver:

   Oj vad roligt, de finns massor med böcker inom cozy mystery 😀 vad du än tycker om så finns det en bok…typ bokhandlar, bagerier, matlagning, stickningar, häxor…ja allt.
   De var faktiskt inte så nya men de syns inte alltid så bra bara 😀 haha. Nu minns jag ju inte längre vart jag hittat kodsnutten 🙁 Googlade i något skede.
   Kram<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *