Veckans bokbloggsfråga – vecka 1

Nu tänkte även jag haka på och göra Veckans bokbloggsfråga. Det är Carola på Barnboksbloggen som drar det, denna vecka lyder frågan:
 
Kommer du att delta i någon boklig utmaning under 2016? Antingen någon av de som cirkulerar i bokbloggsvärlden eller någon som du gör bara för dig själv. Finns det någon läsutmaning som du skulle vilja genomföra om det bara funnits mer tid?
 
Den enda utmaningen jag gör är Goodreads Reading Challenge, där jag ska läsa minst 50 böcker i år. 2015 lyckade jag med 80, får se om jag höjer målet eller inte. Huvudsaken, för mig, är inte antalet utan att jag verkligen ville läsa just de böckerna som jag gjorde, och att jag kunde njuta av läsningen utan att räkna antalet, utan att känna tidspress eller så. Klart, man har ju så mycket man skulle vilja hinna med, men tiden räcker ju inte till allting.

Så här hade jag ju tänkt iallafall. Men sen kastade Nelly på Nellons bokblogg fram en lite lättsam och rolig utmaning vid namn #hylltömning2016, som jag tänker haka på och försöka hinna med. Dock har jag inte alla olästa i en skild hylla, utan har alla böcker om varandra (mest serier på yttersta raden), så vi får se hur det går. Iaf bra att läsa lite hyllvärmare!

Övriga utmaningar/mål för detta år:
  • Köpa mindre böcker än förra året (ha..haha…ha.)
  • Låna lite oftare från biblioteket
  • Läsa klart The Lunar Chronicles-serien
  • Läsa flera hyllvärmare (förstås, det säger vi alla)
  • Läsa om en Harry Potter-bok
  • Vara snabbare att skriva upp min läsning till pappers också, i mina läsdagböcker

8 kommentar på “Veckans bokbloggsfråga – vecka 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.