Christmas at Rosie Hopkins Sweetshop – Jenny Colgan

 

Titel: Christmas at Rosie Hopkins Sweetshop

Författare: Jenny Colgan
Språk: Engelska
Sidantal: 432
Serie: Rosie Hopkins Sweetshop #2
Förlag: Sphere
Format: Pocket
Utgiven: 2014 
Handling: ”Rosie Hopkins is looking forward to Christmas in the little Derbyshire village of Lipton, buried under a thick blanket of snow. Her sweetshop is festooned with striped candy canes, large tempting piles of Turkish Delight, crinkling selection boxes and happy, sticky children. She’s going to be spending it with her boyfriend, Stephen, and her family, flying in from Australia. She can’t wait.

But when a tragedy strikes at the heart of their little community, all of Rosie’s plans for the future seem to be blown apart. Can she build a life in Lipton? And is what’s best for the sweetshop also what’s best for Rosie?”

 
Denna bok ingick i årets julläsning. Jag var helt obekant med Jenny Colgan och Rosie Hopkins, jag hoppade direkt till andra delen i serien, vilket inte alltid är så lyckat. Jag tyckte boken gick helt okej att läsa även om jag kände av att jag missat lite bakgrundsstory. I titeln framgår ordet ”sweetshop”, Rosies affär, dock får man nästan aldrig läsa om den, vilket var en besvikelse. Den nämns, men den spelar inte så stor roll i berättelsen.
 
Lipton verkar vara en sån idyllisk liten engelsk by, det gillade jag. Det fanns julstämning, men inte så mycket som jag skulle önskat. Det var lättläst, även om boken inte fångade in mig helt så fortsatte jag att läsa utan att det kändes segt. En jumysig feel-good!
 
Betyg:

2 kommentar på “Christmas at Rosie Hopkins Sweetshop – Jenny Colgan”

  • anettesbokboble skriver:

    Jeg har nettopp begynt på denne boken, og er veldig spent siden jeg likte bok nummer en så godt. Der hadde sweetshop´en en stor rolle, så jeg tror kanskje jeg kommer til å savne den i denne boken…. Fortsatt god jul til deg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *