Fairest – Marissa Meyer

 
Titel: Fairest
Författare: Marissa Meyer
Språk: Engelska
Sidantal: 256
Förlag: Feiwel and friends
Format: Häftad
Utgiven: 2015
Handling: ”Mirror, mirror on the wall, 
Who is the fairest of them all? 
Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her ”glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.”
 
Eftersom ”Winter” är på kommande så var det dags att läsa ”Fairest”, historien om den ondskefulla drottningen Levana. Eller är hon så ondskefull som hon verkar? Det får ni läsa själva. Om ni har läst de övriga böckerna i ”The Lunar Chronicles” så kommer ni gilla denna del. Det känns kanske inte som en extra ”hel” bok, utan mera som en lång novell. Jag trodde nämligen av någon konstig anledning att den skulle bestå av flera korta noveller, som ”Four” i Divergent-trilogin. 
 
Det som jag saknade i boken var definitivt mera information om samhället på månen. På något vis kretsade det lite för mycket kring Levanas kärleksbekymmer. Boken utspelade sig nästan enbart på slottet, vilket ibland kändes lite trist. Men man fick veta Winters bakgrund, vilket var jättebra. Känns som man nog ändå ska läsa Fairest före nästa bok.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *