Bränd himmel – Gilly Macmillan


Titel: 
Bränd himmel
Författare: Gilly Macmillan
Språk: Svenska
Sidantal: 457
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2015
Handling: ”Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.
I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.
Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat för alla inblandade.
Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?”
 
En thriller som jag tycker var lite lik ”Gone girl”. Rachels son ben försvinner under en skogsutflykt, ingen vet var han finns och om han lever. Kommisarie James Clemo och Emma Zhang börjar en omfattande utredning för att hitta den skyldige. Jag har inga barn själv, men jag kunde leva mig in i hur hemskt det var för Rachel att inte hitta sin son. Det slog mig även hur lätt en sådan sak kan hända. Rachel har enorma skuldkänslor och känner sig som en dålig mamma, men detta kunde ju hända vem som helst. Hur man än försöker hålla koll på sitt barn så räcker det med att man tittar bort ett snabbt ögonblick, barn är kvicka i benen.
 
Som läsare får man delta i utredningen genom att få ta del av mail, en skvallerblogg om fallet och texter ur kommisariens dialog med sin psykolog. Jag tyckte det var jättebra, man blev väldigt insatt i fallet och försökte själv lista ut hur allt gått till. Kunde man det? Nej. Jag misstänkte fel person, med andra ord så var det en bra bok.
Det enda jag tycker kunde varit bättre är flera ledtrådar. Mot mitten blev det lite segt. Men det var inget som hindrade läsflowet, man läste vidare ändå. ”Bränd himmel” håller dig fängslad till sista sidan. Man måste få reda på hur det går!
Tack Modernista för recensionsexemplaret! 
 
Betyg:

2 kommentar på “Bränd himmel – Gilly Macmillan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.