Mörkt motiv – Louise Penny

 
Titel: Mörkt motiv
Författare: Louise Penny
Språk: Svenska
Sidantal: 363
Förlag: Wahlström Widstrand
Format: Inbunden
Serie: Armand Gamache #1
Utgiven: 2012
Handling: ”När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?

Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.”

Att läsa första boken efter man läst andra och tredje boken gav ju faktiskt lite spoilers, men jag tyckte verkligen om denna ändå! Mordmysterium och en mysig kanadensisk by på hösten, kan det bli bättre? Mordgåtan var den minst intressanta av de tre böcker jag läst, men lyckades ändå upprätthålla mitt intresse trots att jag hade mina aningar om mördaren. Det kändes som man själv var med hela tiden, i byn och i utredningarna med Gamache. Ibland är han så besvärligt gubbig och bestämd att man blir irriterad, sen visar han sån ödmjukhet och tålamod. En mycket intressant huvudkaraktär. 

Jag tycker om denna serie så mycket att jag vill bo i denna fiktiva by själv. Olivers bistro och antikhandel, Myrnas bokhandel och lilla bybutiken. Favoritkaraktären i denna bok är igen Ruth Zardo, hon är så härligt bitter och rolig.

Vill du läsa en inte alltför blodig deckare med mysfaktor ska du plocka upp denna serie. Själv ska jag så småningom ta tag i del 4 som nyss kom ut på svenska av Modernista.

Betyg:


3 kommentar på “Mörkt motiv – Louise Penny”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *