Nära till aldrig – J.A. Redmerski


Titel: 
Nära till aldrig

Författare: J.A. Redmerski
Språk: Svenska
Sidantal: 450
Förlag: Lind Co
Format: Danskt band
Utgiven: 2014
Handling: ”Tjugoåriga Camryn har alltid gått sin egen väg och försökt göra det mesta av livet, och fram tills nu har hon lyckats ganska bra. Men så rämnar hennes hela tillvaro.
Camryn förlorar sin stora kärlek i en bilolycka, hennes bror döms till fängelse, föräldrarna ska skiljas och när hennes bästa väninnas pojkvän gör sexuella närmanden lägger väninnan skulden på henne och vänskapen tar slut.Camryn behöver börja om, behöver undersöka om livet är värt att leva trots allt. Utan att närmare tänka sig för vart hon ska hoppar hon på en Greyhoundbuss. Ombord möter hon den fem år äldre Andrew. De blir kompisar, smågrälar och provocerar varandra, ovilliga att erkänna att det finns en stark erotisk laddning mellan dem.
Men Andrew bär på en mörk hemlighet. Han ömsom lockar Camryn, ömsom stöter bort henne och hon förstår inte vad det är som kommer emellan dem, som hindrar honom när de åtrår varandra som mest.”
 
En bok jag kanske hade lite för höga förväntingar på. Jag gillar både Camryn och Andrew som karaktärer, men där tog det roliga slut ungefär. Handligen är så långsam och tråkig, de åker mest omkring i buss eller bil och närmar sig varandra med små myrsteg. Det går nästan halva boken innan man kommer in i den. Det blir lite för långrandigt, jag hade hoppats på något lite mera händelserikt. Många har pratat om Andrews stora hemlighet, vad kan det vara? För mig tog det länge innan jag ens fattade att han ”dolde något” för Camryn. Ganska mot slutet började jag förstå det. När det sedan avslöjades vad det var blev jag lite besviken.
 
Språket är lite för detaljerat, långa beskrivningar av sunkiga motell och bil-och bussåk. Man blev lite sömnig. De intriger som byggdes upp kändes lite tafatta. Camryns personlighet var det ända jag fann intressant och ville förkovra mig i. Denna bok kunde ha blivit så mycket mer!
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *