Augusti-enkät

Tack Johannas deckarhörna för att du taggade mig!

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)

Juni var en bra läsmånad, juli var en dålig. Augusti ser inte heller ut att bli någon toppenmånad, då jag börjat på ett nytt jobb och har ganska fullt upp! Annars så gillar jag inte att läsa ute, jag har svårt att koncentrera mig.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!

Finding Audrey, Nära till aldrig och Röd drottning.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?

Ett förbud mot mord av Louise Penny (egentligen september, men hörde att den fanns på tryckeriet redan), och Röd drottning av Victoria Aveyard.

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?

Ingendera! Men jag älskar räkor och lax.

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?

Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?

Francesca Zappia har skrivit Made you up som jag är väldigt nyfiken på.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?

Ja, speciellt ett. När jag började första klass så fick vi 3 olika läsförståelseböcker, beroende på hur bra vi var på att läsa. Böckerna är skrivna av Kerstin Sundh och hette Olas bok, Elsas bok och Leos bok. Ola var den lättaste, Elsa den nästsvåraste och Leo svårast. Jag fick Elsas bok, till min stora förfäran. Jag gjorde allt jag kunde, övade att läsa mera och mera och begärde Leos bok. Till sist fick jag den. Den dagen var jag såååå stolt!

 

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?

Semester hade jag en vecka i maj, och det var det. Inte någon sommarkänsla här inte, men det behövs inte, eftersom hösten är min favoritårstid.

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?

Otroligt svårt. Först och främst rec-ex, om jag har någon, och därefter tar jag lite det jag känner för stunden. Annars krånglar man bara till det med en massa böcker som “man borde” läsa.

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?

Nyaste Nemi seriealbumet av Lise Myhre. De böckerna läser jag alltid direkt! Finns få saker som gör mig på så gott humör som Nemi.

Jag vet inte vem som gjort denna tag redan, så jag taggar er alla!


10 kommentar på “Augusti-enkät”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *