All american girl – Meg Cabot

 
Titel: All american girl
Författare: Meg Cabot

Språk: Engelska
Sidantal: 232
Förlag: Macmillan Children’s Books
Format: Pocket
Utgiven: 2002

Handling: “Sam Madison never knew life could change overnight. But, that’s exactly what happens when she saves the life of the President of the United States as she’s bunking off art class one night. Now, an instant (if highly reluctant and very unlikely) celebrity, not to mention teen ambassador to the United Nations, Sam finds herself not only hanging out at the White House, but, trying to stop herself falling for David, the President’s son…”

Den andra boken av Meg Cabot jag läst. Förra året läste jag “Babbeldrottningen” men den var inte en favorit hos mig. Denna gillade jag betydligt bättre! Jag tycker om huvudkaraktären Sam, som inte är den klassiska tjejen, utan har starka åsikter och kör sitt eget race så att säga. Min andra favoritkaraktär är hennes lillasyster Rebecka, som är en översmart och lite speciell person. Tyckte hon var underhållande och skulle gärna läst mera om henne.
 
Boken passar bra som semesterläsning, lättsmält och går ganska fort att komma igenom boken. Det som jag tycker var lite trist var att man inte hann lära känna David tillräckligt bra, han kändes lite som en främling ännu när boken var slut. Det fanns gott om humor i boken, bland annat Sams 10-listor, som t.ex. “Top ten reasons I am most likely to die young (not that that wold be such a tradegy, under the circumstances)” och “Top ten reasons I’m glad I’m not actually Gwen Stefani”. Dessa var väldigt roliga!
 
Man märker att boken har några år på nacken när vissa modetrender, butiker eller kändisar nämns. Väldigt 00-tal. Själva ploten i boken är ganska osannolik, men ändå köper jag det. Klart Sam kunde rädda presidentens liv, haha. Gillar man Meg Cabots andra böcker gillar man nästan säkert denna. Jag hade inget emot boken, men det är inget som kommer fastna i minnet.
 
Betyg:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *