Jag <3 Modernista förlag

Modernista, tack för att ni finns! Jag råkade precis se att Modernista ska ta över översättningen av Louise Pennys deckare om Armand Gamache, som blivit en stor favorit hos mig (har dock första boken kvar att läsa ännu). I september utkommer ”Ett förbud mot mord” (A rule against murder) på svenska, den fjärde boken. Omslaget ser ganska trist ut, hade gärna sett ett lite mer mysigt omslag, men jag kommer nog att tycka om den. Älskar byn Three Pines. Modernista ger också ut bok nummer tre, ”Den grymmaste månaden” i pocket.
 
Förut gavs deckarserien ut av Wahlström Widstrand, och jag blev ganska besviken när jag hörde att de skulle sluta översätta dem efter bara tre böcker. Men nu är problemet åtgärdat! Vanligtvis har jag inget emot att läsa på engelska men när jag började läsa serien på svenska vill jag fortsätta med det. Konstigt fenomen.
 
Tidigare böcker i serien (på svenska):
 

7 kommentar på “Jag <3 Modernista förlag”

 • Monika skriver:

  Jag blev också lite orolig när jag förstod att utgivningen inte skulle fortsätta. Och lika glad när jag upptäckte vilka som skulle ta över den 🙂

  • Sandra skriver:

   Kul att någon annan också gillar de böckerna 🙂 Och Modernista är en toppenförlag, tycks alltid vara framme där det behövs.

 • Elvira skriver:

  Alltså jag HATAR när förlag gör på det sättet, men nästan ännu värre är det om de bara slutar utan att man vet helt säkert. T.ex. Parasollprotektoratet som Styxx gav ut har det inte kommit en ny bok om på … evigheter. Så jag gissar att de kanske slutat med den serien – fast just i Styxx fall verkar det nästan som om de slutat med all utgivning?! O.o Blev så glad när Modernistiska också 4og över utgivningen av The Lunarstorm Chronicles! 🙂

 • Elvira skriver:

  Lunar* menar jag förstås, dumma autokorrekt …

 • Julia skriver:

  Hej! Ville bara säga att pga dig så har jag lånat hem dessa böcker ifrån bibblan och den första boken är redan utläst! Tack för tipset om denna "mysiga" serie. Ser fram emot att få läsa fortsättningen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.