Scarlet – Marissa Meyer

 
Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer

Språk: Engelska
Sidantal: 505
Serie: The Lunar Chronicles #2
Förlag: Square fish
Format: Häftad
Utgiven: 2014

Handling: “Cinder is back and trying to break out of prison–even though she’ll be the Commonwealth’s most wanted fugitive if she does–in this second installment from Marissa Meyer.

Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn’t know about her grandmother, or the grave danger she has lived in her whole life. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana.”

Tillbaka i den underbara världen av The Lunar Chronicles. I del två får man följa två karaktärer turvist, Scarlet och Cinder. Berättelsen om Scarlet är på ett sätt en re-telling av Rödluvan, men flätas samma med Cinders historia.

 
Cinder ska rymma från fängelset, undan Lunar Queen Levana. Samtidigt långt borta i Frankrike söker Scarlet desperat efter sin mormor, som tydligen bär på viktiga hemligheter. Till hjälp får hon plötsligt en ung man kallad Wolf. Scarlet vet inte bara om hon kan lita på honom, och han beter sig väldigt konstigt…
 
Ja det går ju inte att säga så mycket om den här boken utan att spoila för alla som inte läst Cinder ännu. Jag tyckte att berättelsen skulle kunnat fortsatt med endast Cinder, jag gillar den karaktären. Boken var som väntat spännande och gick oväntat fort att läsa. Serien är väldigt bra, men skulle inte alls behövt re-telling elementen, världen som Meyer byggt upp funkar bra ändå.
 
Betyg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *