Stjärnmärkt – Jessica Spotswood

 
Titel: Stjärnmärkt
Författare: Jessica Spotswood

Språk: Svenska
Sidantal: 361
Serie: Systrarna Cahill #2
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Inbunden
Utgiven: 2014

Handling: “Stjärnmärkt tar oss tillbaka till ett alternativt New England i slutet av 1800-talet – en värld befolkad av häxor, tyngd av brödraskapets förtryck och en ödestyngd profetia.

Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder.

Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.”

 
Om ni inte läst första delen “Farlig förmåga” så kan det finnas någon spoiler i denna recension. Cate Cahill och systrarna Maura och Tess är tillbaka. Cate har nästan tagit förgivet att hon är den utvalda, starkaste häxan av systrarna, men en profetia säger att den starkaste häxan kommer att ha visioner, något som Cate inte upplevt än. Därför kan vilken som helst av systrarna vara den utvalda.
 
Inom systraskapet råder ett smärre kaos, syster Cora är väldigt sjuk och syster Inez verkar ivrig att ta över systraskapet efter Cora. Men Cate vet inte om Inez går att lita på. Cate saknar Finn något fruktansvärt, och de riskerar allt genom att träffas i smyg.
 
Jag gillar verkligen inte Maura i denna bok. Fast vem gör väl det? Varje gång jag läser om henne blir jag så irriterad. Samtidigt är det ganska verklighetstroget, det är inte alla syskon som kommer överrens helt enkelt. Jag tycker fortfarande väldigt mycket om denna serie, även om denna bok var mycket svagare än den första. Problemet är att det blir lite för segt och långrandigt, jag hade hoppats att historien skulle gå lite fortare framåt, men det handlade nästan bara om systerskapet och att smida planer, samt en massa intriger.
 
Ner med brödraskapet nu! Alldeles fruktansvärt, att inte ens kvinnor får läsa böcker längre, och allt fler kvinnor fångas in i misstankar om att de är häxor. Historien är på något sätt trovärdig, jag förstår ganska bra hur det blivit som det blivit i deras samhälle. Fel människor vid makten, som sprider rädsla bland folket. De som redan är fattiga och har det svårt som det redan är skulle inte våga stå upp för de mäktigaste i samhället som kan beröva dem från det mesta. Nu är det nog dags för häxorna och systraskapet att reda ut soppan. Ska också bli intressant att se hur det går för systrarna, enligt profetian skulle en av dem mördas. Synd att denna bok inte var lika bra som den första men jag hoppas att nästa bok, “Systrars öde“, är en värdig final!
 
Betyg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *