Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin – Elsa Beskow

 
Titel: Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin
Författare: Elsa Beskow

Språk: Svenska
Förlag: Bonnier Carlsen
Format: Inbunden
Utgiven: 2002 (original 1918)

Handling: “I den lilla staden bodde det tre tanter: tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Och så bodde där deras lilla svarta hund Prick. En dag sprang Prick bort och när tanterna gav sig ut för att leta rätt på honom mötte de två barn, Petter och Lotta. De var föräldralösa och bodda hos gamla tvätt-Kristin, som egentligen inte ville veta av dem. Tänk om tanterna kunde ta hand om dem istället…”

 
Lite mera bilderböcker till maj månads temaläsning! Elsa Beskow är verkligen en stor favorit hos mig, och boken “Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin” har jag läst många gånger. Behövdes i alla fall en omläsning, då det var ett tag sen sist. Boken är precis så söt som jag kommer ihåg den. Tanternas hund Prick är försvunnen och när de ger sig ut för att leta efter den stöter de på barnen Petter och Lotta. Stackars barnen bor hos en sträng kvinna som heter Tvätt-Kerstin… Ett lyckligt slut blir det ändå!
 
 Temaläsning:
 
Betyg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *