Farmor och fjunlätt – Elsa Beskow


Titel:
Farmor och fjunlätt
Författare: Elsa Beskow
Språk: Svenska
Sidantal: 121
Förlag: Albert Bonniers förlag
Format: Inbunden

Utgiven: 1958

 
I denna underbara bok av Elsa Beskow finns 10 korta berättelser med Beskows egna illustrationer. Boken är från 1958 och därmed doftar den väldigt gott! Sidorna är fina, lite halare än vanligt papper. Sagorna är söta och välskrivna, och alla var helt nya för mig. Beskow verkar ha gett ut mycket mer än jag tidigare trott. Min favorit av sagorna var den sista; “Telefonen i Blomsterboda”, som handlar om blommor som bestämmer sig för att bli lite modernare och tillverkar en telefon. Jag tycker det finns något tankeväckande i boken, bland annat i “Guldödlan” där en pojke mest av allt önskar sig en fiol och en ödla berättar att det finns guldmynt gömt nere i brunnen. Detta är en sagoskatt som jag kommer bevara hela mitt liv.

 
 
Temaläsning:
 
Betyg:


2 kommentar på “Farmor och fjunlätt – Elsa Beskow”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *