Böckers format

Hur viktigt är formatet på böckerna ni läser? Förut hade jag inte så stor skillnad, men på sistone har jag börjat älska inbundet så mycket att jag knappt kan köpa pocketar mera. Vilket plånboken inte tycker om. Pocketar känns supersmå när man läst flera inbundna, och så känns typsnittet alltid lite för litet. Ofast är inbundna böcker också lite mer personliga och har mera detaljer. Andra plats på favorit bokformat är danskt band. Fast det är en mjuk bok så känns den inte billig som en pocket.
 
Vilket format tycker ni är bäst?


18 kommentar på “Böckers format”

 • MonsterSteffa skriver:

  Kartonnage! Blir tokig på inbunda böcker, det där jökla skyddsfodralet som man måste ta av och går söndert för det inte finns en vettig plats att lägga det på. Många inbunda böcker har ett tygomslag under som färgar av sig och blir luddigt, helt värdelöst!
  Älskade pocket förut, men så var det smidigast att ha med sig överallt också. Åka fram och tillbaka mellan mamma och pappa som mindre och vara läslus var ett tungt jobb!
  Danskt band är väldigt fint, håller med dig om att det känns lyxigare än pocket!

 • Hanna skriver:

  Så länge det inte är e-böcker kan jag vara ganska flexibel. Tycker vissa inbundna böcker är så galet fina medan andra kanske passar bättre som något annat. Tror det jag har mest av (och därför är lite partisk till) är häftade böcker!

 • liza skriver:

  Min favorit är absolut storpocket men det är inte så ofta böcker kommer i det formatet tyvärr. Inbundna är ju naturligtvis snyggast ! + att om det är en tjock bok så spricker de inte i ryggarna som pocketarna 🙂

 • Lena C skriver:

  Egentligen är det väl inte så viktigt, men jag brukar föredra inbundet och danskt band över de andra. Och sedan så gillar jag också storpocket och även de som är lite högre än vanliga pocketar (häftade?).

 • Anna skriver:

  Jag föredrar inbundet men köper mest häftade eller storpocket pga. priset. Köper även väldigt mycket e-böcker, mest via Amazon, för att det är så otroligt lätt att klicka hem dem…

 • Maddes bokblogg skriver:

  Jag gillar storpocket bäst. Inbundna böcker är också bra. Pocket köper jag inte så ofta men annars är det ett bra alternativ för min stackars plånbok. Men oftast orkar jag inte vänta på att pocketen ska komma ut.

 • Sara Elvira skriver:

  Jag tycker precis som du. Gillar bäst inbundna böcker (dock inte de med skyddsomslag) och därnäst danskt band. (:

 • Nelly skriver:

  Har också börjat älska inbundet… annars gillar jag danskt band och kartonnage också. Men allra bäst gillar jag inbundna med tryck under dust jacketen.
  SÅ FINT!

 • Lena C skriver:

  Sv: Ja, det kan ju bra stämma att storpocket och häftade är samma 🙂

 • MonsterSteffa skriver:

  Sv: Mina katter låter inte mig ha skyddsomslagen i fred, de lyckas alltid hitta och få tag i dem!
  Tycker att böcker i Kartonnage är extra fina ^^ 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *