The One – Kiera Cass

 

Titel: The One
Författare: Kiera Cass

Språk: Engelska
Sidantal: 323
Serie: The Selection #3
Förlag: Harper Teen
Format: Häftad
Utgiven: 2014

Handling: ”The time has come for one winner to be crowned.

When she was chosen to compete in the Selection, America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown–or to Prince Maxon’s heart. But as the end of the competition approaches, and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realizes just how much she stands to lose–and how hard she’ll have to fight for the future she wants.”

Efter att jag läst ”The Elite” blev jag lite besviken och vågade inte genast plocka upp del tre av ”The Selection”-serien, men nu gjorde jag det. Ganska fort läste jag den också. Som tur är denna betydligt bättre än förra boken. Finns dock flera saker jag störde mig på men för att undvika spoilers kanske bäst att jag inte skriver dem alla. En sak som jag tycker var dåligt är ”actionscenerna”. Tyvärr är Cass inte bra på att skriva sådana, jag tycker (som tidigare nämnt) att det skulle funnits utrymme att skapa mera spänning. Föll lite platt. Det fanns visserligen en gnutta mera action i denna bok, vilket var bra iallafall. Men man kunde inte leva sig in i dem. Lite känns det ännu också som att jag int fått lära känna deras ”värld” ordentligt. Förståeligt förstås, när boken utspelar sig på slottet. Lite mera kött på benen angående deras casts och samhället skulle varit kul.

Tävlingen om prins Maxons hjärta närmar sig sitt slut och det blir inte helt smärtfritt. Är sådär halvt nöjd med slutet. Vissa saker va lite för osannolika, vissa händelser var lite hoppsiga… men på det stora hela är det en ganska mysig bok med prinsesskänsla. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig! Jag tycker lite bättre om America i denna bok också. En av mina favorit bikaraktärer är drottningen, henne skulle jag vilja veta mera om. Omslaget är SÅ fint!

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *