2 x Nalle Lufs – Gösta Knutsson

 
Titel: Nalle Lufs
Författare: Gösta Knutsson
Språk: Svenska
Sidantal: 107
Förlag: Albert Bonniers förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 1977 (original 1949)
En björnunge vaknar på våren utan sin mamma. Björnungen traskar iväg och letar efter henne men träffar istället flickan Lotta som är påväg hem till sin mormor. Björnungen kallar sig själv fö “Nalle Lufs”, han måste ju ha ett namn. Nalle Lufs följer med Lotta till mormor och där händer roliga och spännande saker. Bland annat råkar Nalle Lufs låsa in poliskonstapeln, dirigera trafik och bli kändis.
 
Titel: Nalle Lufs i farten
Författare: Gösta Knutsson
Språk: Svenska
Sidantal: 124
Förlag: Albert Bonniers förlag
Format: Inbunden

Utgiven: 1950

 
Nalle Lufs kan varken läsa eller skriva, det är ju inte så lätt när man är en liten björn. Lotta tycker han ska ska skaffa sig ett yrke, men det är inte så enkelt. I ett försök att bli trädgårdsmästare planterar han en femöring och hoppas att den ska växa och bli större, men ingenting händer.. Knepigt. Allting blir bara tokigt, så Nalle Lufs rymmer med hunden Skrutten..
 
Nalle Lufs-böckerna är så himla söta och roliga. Jag älskade dem som yngre och jag tycker ännu att de är helt fantastiska barnböcker. När man pratar om Gösta Knutsson tänker de flesta på böckerna om Pelle Svanslös, men jag har alltid gillat Nalle Lufs bäst.
 
 Temaläsning:
 
Betyg:

2 kommentar på “2 x Nalle Lufs – Gösta Knutsson”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *