Ralph’s party – Lisa Jewell

 
Titel: Ralph’s party
Författare: Lisa Jewell
Språk: Engelska
Sidantal: 357
Förlag: Penguin Books
Format: Pocket
Utgiven: 1999

Handling: ”Meet the residents of 31 Almanac Road Ralph and Smith are flatmates and best mates until, that is, the gorgeous Jemima moves in. And suddenly they’re bickering about a lot more than who drank the last beer. Of course, Jem knows that one of them is the man for her but is it Ralph or Smith? Upstairs, Karl and Siobhan have been happily unmarried for fifteen years until, that is, Cheri moves into the flat above theirs. Cheri’s got her eye on Karl and doesn’t see why she should let a little thing like his girlfriend stand in her way. Sooner or later its all got to come to a head and what better place for tears and laughter, break ups and make ups than Ralph’s party?


Då var det dags att prova en helt ny författare för mig; Lisa Jewell. Detta är hennes debutbok från 1999. Boken handlar i princip om tre bostäders olika invånare, i samma hus på Almanac Road i London. Längst ner bor Smith och Ralph, och deras nya rumskompis Jemina. Ovanför dem bor paret Siobhan och Karl, och ovanför dem bor singeltjejen Cheri.
Huvudteman i boken är kärlek och vänskap. Det blir problem när Smith och Jemina båda blir förälskade i Jemina, Karl och Siobhan har kärleksbekymmer och Cheri, inget vet riktigt var man har henne….
 
Det är en bok som var helt bra läsning, men inget man kommer ihåg efteråt. Jag hade hoppats på lite mer från Jewell. Vissa saker var överdrivet detaljerade, fast jag annars gillar när det finns mycket detaljer. Jag kunde inte riktigt gilla någon av karaktärerna, Jemina var väl helt okej men resten…mja. Älskar omslaget iallafall!
 
Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *