Top Ten Tuesday – All time favorite books from the past 3 years

 
Tisdag igen och dags för Top Ten Tuesday! Denna vecka ska man lista sina favoritböcker från de tre senaste åren. Så jag räknar från denna dag och tre år bakåt.
 
1. Divergent av Veronica Roth
2. Kvinnan i svart av Susan Hill
3. Gone girl av Gillian Flynn
4. Champion av Marie Lu
5. A winter flame av Milly Johnson
6. Nemi (del 10) av Lise Myhre (seriealbum)
7. Mörka platser av Gillian Flynn
8. Nådastöt av Louise Penny
9. The Selection av Kiera Cass
10. En man som heter Ove av Fredrik Backman
 
Det där med favoritböcker är ju lite intressant. Man ska vara på ett visst humör för att gilla vissa böcker. Till exempel skulle jag nog inte gillat lika ”A winter flame” lika mycket om jag läste den mitt i sommaren, denna gång läste jag den ju vid jultid och då passade stämningen. Också tvärtom så kan man ju ha ”missat” hur bra en bok är om man helt enkelt läst den vid fel tillfälle, om det t.ex. är något ganska tungläst och man har en trött period, så kan det bli ett sämre betyg. Nåja, listan kändes rätt just nu iallafall! Flera av böckerna jag nämnt hör till en serie och där finns flera mycket bra, men för att listan inte skulle bli för enformig så valde jag de bästa böckerna av serierna.

6 kommentar på “Top Ten Tuesday – All time favorite books from the past 3 years”

  • Monika skriver:

    Oj, här bar det en del som jag planerar att läsa. Kvinnan i svart, Gone girl och Nådastöt har jag redan stående här 🙂

  • liza skriver:

    Hej du 🙂 jag har ett segment under planering på min blogg som heter Mer kärlek åt bokbloggarna. Det går ut på att 2 bokbloggare/månad får chansen att presentera sig själv och sin blogg, lite som gästbloggare. Inlägget skulle baseras på 20 frågor som jag har fixat ihop som alla är frågor om bloggandet, böcker eller dig själv. Frågor som känns för personliga får man självklart lämna bort. Du får själv välja hur frågorna besvaras (videoinlägg, bilder, i punktform, text, rim etc.).
    Skulle vara väldigt roligt att ha dig som en av bloggarna. Vill såklart sprida extra mycket bloggkärlek åt de finlanssvenska bokbloggarna 🙂 du skulle alltså ha minst 2 veckor på dig att besvara frågorna (dagen för ditt inlägg kan vi planera efter ditt tidsschema).
    Hör av dig om du är intresserad 🙂

  • Zelly skriver:

    Många här som jag har läst och tyckt om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *