The Elite – Kiera Cass

 
Titel: The Elite
Författare: Kiera Cass
Språk: Engelska
Sidantal: 326
Förlag: Harper Teen
Format: Häftad
Utgiven: 2014

Handling: ”The Elite is a must-read for fans of dystopian fiction, fairy tales, and reality TV. This second book in the bestselling Selection series will enchant teens who love Divergent and The Bachelor. The paperback also includes a sneak peek at The One–the thrilling third novel in the Selection series

In America Singer’s world, a bride is chosen for the prince through an elaborate, televised competition. In The Elite, America is one of only six girls left in the running. But is it Prince Maxon–and life as the queen–that she wants? Or is it Aspen, her first love?”

The Selection historien fortsätter! America är en av de 6 tjejer som är kvar i tävlingen om att bli Illéas nästa prinsessa och därmed prins Maxons fru. Rivaliteten mellan tjejerna ökar allt mer och America tampas med sina egna känsloproblem, Maxon eller Aspen?

 
Jag börjar med det negativa. I boken händer egentligen ”ingenting”. Det kretsar mest kring Americas känslor. Det blir ju lite frustrerade när hon inte kan bestämma sig. Jag antar att det är en del av hela berättelsen, men det kan kännas lite långdraget. Dessutom börjar jag nästan tycka synd om Maxon och Aspen, det kan ju inte vara lätt för dem heller. Och Maxon ser genom fingrarna med allt. America blir förskräckligt sur över att Maxon närmar sig någon annan, men vad gör hon egentligen själv då? Inte rättvist faktiskt.
 
Ännu också får man inte riktigt tillräckligt med info om deras ”värld”. Man får ju en massa information om slottet och hemliga rum osv., men jag saknar mera kött på benen om själva samhället.
Och så rebellattackerna. Det känns som Cass försökt hitta på någonting för att få ett spänningsmoment i böckerna, men hon kunde definitivt kryddat på mer. Man får i princip aldrig ”se” rebellerna, alla i slottet springer alltid och gömmer sig. Varför inte ha ett gisslandrama eller någon annan sorts kontakt med dem? Någon skräckfylld situation som får adrenalinet att stiga? Det fanns verkligen utrymme för det, men allt föll platt. America läser första kungen av Illéas dagbok, men bara i korta stycken i gången. Varför det? Hon hade ju till och med böcker med sig när hon gav sig av till The Selection, så jag antog att hon gillar böcker, men nu hinner hon aldrig läsa i den, även om hon egentligen sällan har så mycket uppdrag att utföra. Boken kändes lite som en mellansträcka till tredje boken.
 
Och nu till det positiva; det var härligt att få lära känna Maxon ytterligare, också att få se hurdan person kungen är. Deras Halloweenparty verkade så himla roligt och mysigt, där skulle man gärna själv varit med. Jag älskar idén med The Selection och det är jättebehagligt att läsa om prinsessor och slott. Man vill bara ha mer och mer. Så jag kommer ju såklart läsa The One, även om jag blev en aning besviken på denna bok. Jag älskar deras värld och vill ha mer av den!
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *