Champion – Marie Lu

 
Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Språk: Svenska
Sidantal: 336
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2014

Handling: ”June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här.”

 
Nej. Det får inte vara slut nu. Jättetråkigt. Nu har jag alltså läst alla 3 delar i Legend-trilogin. Champion var precis som föväntat: väldigt bra. Igen högt tempo, hemska krigsscener och spänningen på topp. Man skulle kunna tro att böcker som handlar mycket om krig och elände skulle bli tunga att läsa, men Marie Lu gör det inte för svårt. Sidorna bara flyger fram. I denna bok så fortsätter det så som tidigare, att June och Day har sina egna kapitel. Man kan lätt separera deras personligheter och berättarröst från varandra, vilket är jättebra. Man får också veta lite nytt om omvärlden, t.ex. hur det ser ut på Antarktis och dess huvustad Ross City, det var intressant.
 
Jag kunde inte lista ut slutet, och (som vanligt) blev jag inte supernöjd med det. Men det var nog ett fint slut ändå, det blev riktigt känslosamt. Jag känner ändå att jag inte riktigt fick closure, jag vill veta mera, hur allting ännu efter detta fortsatte. Eller så är det bara det att jag inte är redo att slita mig ifrån denna trilogi ännu. Book-hangover på kommande? Iallafall så rekommenderar jag varmt Legend-trilogin!
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *