Cozy mystery?

Cozy mystery är en genre jag inte läst mycket av och är lite nyfiken på. Har ni läst någon bok som går under den genren? Tror Agatha Christies och Louise Pennys böcker räknas till dem, så då har jag läst några iallafall. Så här låter beskrivningen från goodreads:
 
“Cozies very rarely focus on sex, profanity or violence. The murders take place off stage, and are often relatively bloodless (e.g. poisoning), while sexual activity (if any) between characters is only ever gently implied and never directly addressed.

The cozy mystery usually takes place in a small town or village. The small size of the setting makes it believable that all the suspects know each other. The amateur sleuth is usually a very likeable person who is able to get the community members to talk freely about each other. There is usually at least one very knowledgeable, nosy, yet reliable character in the book who is able to fill in all of the blanks, thus enabling the amateur sleuth to solve the case.”

 
Jag har några böcker jag är intresserad av:

I väldigt många cozy mystery böcker handlar det om mat och sötsaker, jag har sett att i vissa serier är det bara olika bakverk gång på gång. Ofta är det just sånt på omslaget. Men jag tycker redan 6 omslag är sååå fina. Berätta om bra cozy mysterby böcker ni läst!

10 kommentar på “Cozy mystery?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *