Four – Veronica Roth

 
Titel: Four
Författare: Veronica Roth
Språk: Engelska
Sidantal: 285
Förlag: Harper Collins
Format: Inbunden
Utgiven: 2014

Handling: ”Readers first encountered Tobias Eaton as ”Four” in Divergent. His voice is an integral part of Allegiant. Readers will find more of this charismatic character’s backstory told from his own perspective in Four: A Divergent Collection. When read together, these long narrative pieces illuminate the defining moments in Tobias Eaton’s life. The first three pieces in this volume–”The Transfer,” ”The Initiate,” and ”The Son”–follow Tobias’s transfer from Abnegation to Dauntless, his Dauntless initiation, and the first clues that a foul plan is brewing in the leadership of two factions. The fourth story, ”The Traitor,” runs parallel with the events of Divergent, giving readers a glimpse into the decisions of loyalty–and love–that Tobias makes in the weeks after he meets Tris Prior.”

 
Jag har läst recensioner om denna bok där det sägs att den uppfyller alla förväntningar och att om man läst Divergent-trilogin så kommer man tokgilla denna. Men tyvärr kan jag inte riktigt hålla med. Det som var bra med den var ju förstås att man fick dyka ner i välbekanta miljöer och lära känna en intressant karaktär, Four, bättre. Lite som att hälsa på en gammal vän. Problemet för min del blev bara att den kändes lite som ett upprepande av tidigare böckerna, jag var nog medveten om att man skulle se händelser från Fours perspektiv, men det var egentligen inget som var väldigt oväntat eller spännande. Vissa nya saker kom fram om Fours liv, men ändå kändes det för mig bara som en ”helt okej” bok.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.