Böcker jag samlar på!

Jag samlar på rödryggade B.Wahlströms böcker, men inte alla. Det är gamla Kitty och Mary, Lou böcker jag är ute efter. De nyare Kitty böckerna “duger” inte, jag tror de böt omslag på 80-talet, så alla före det. Det finns ju fruktansvärt många, så alla kan man ju  inte hitta, men Mary, Lou böckerna som jag egentligen gilla mera än Kitty finns det inte lika många av. Varför jag samlar på dem kan man ju undra, orsaken är den att de böckerna är de som fick mig att älska läsning när jag var liten. Jag tycker de är vackra och nostalgiska! Jag fick mammas rödryggade boksamling och efter det har jag köpt själv när jag råkat hitta någon titel på loppis som jag inte redan har. Ingen annan verkar speciellt intresserad av de böckerna mera, och efterhand blir det ju svårare och svårare att få tag på dem på tiden går.
 
 
Dessa Kitty-titlar har jag (ingen utgivningsordning):
 
Kitty och den maskerade mannen
Kitty och drakmysteriet
Kitty och den gamla fängelsehålan
Kitty och koffertens hemlighet
Kitty och dagboksmysteriet
Kitty och hemligheten på den gamla vinden
Kitty som detektiv
Kitty och det mystiska juvelskrinet
Kitty och den hemliga grottan
Kitty och den 13:nde pärlan
Kitty och murens hemlighet
Kitty och krokodilöns hemlighet
Kitty och den försvunna skattsökarkartan
Kitty och sjöodjuret
Kitty och hästtjuven
Kitty och smuggelmysteriet
Kitty och de röda skorna
Kitty och ziegnarmysteriet
Kitty och spindelmysteriet
Kitty och hemligheten på ranchen
Kitty och den mystiska teaterbåten
Kitty och cirkusmysteriet
Kitty och den talande roboten
Kitty och flyktingmysteriet
Kitty och den mystiske trollkarlen
Kitty och dockans hemlighet
 
Några av mina favorit omslag:
 
Dessa Mary, Lou titlar har jag (ingen utgivningsordning):
 
Mary, Lou och den stulna safiren
Mary, Lou och den magiska ringen
Mary, Lou och nyckelns hemlighet
Mary, Lou och herrgårdens gåta
Mary, Lou och drakens öga
Mary, Lou och mysteriet på Hilton
Mary, Lou och mysteriet på Starhurst
Mary, Lou och tornspöket
Mary, Lou och de mystiska fotspåren
Mary, Lou och eremitens hemlighet
Mary, Lou och lönnrummets gåta
Mary, Lou och den frusna fontänen
Mary, Lou och den svarta blomman
Mary, Lou och juvelmysteriet
Mary, Lou och prinsens gåta
Mary, Lou och det mystiska X:et
Mary, Lou och vikingaskatten
 
Några av mina favoritomslag:
 
Förutom dessa så har jag några andra rödryggade från B.Wahlströms som jag älskade; Vitnos, Systrarna P, Betty, Toni, Nina, Jolly och par stycken Peggy. Jag lånade ofta Kajsa-böcker av en släkting, men har inte hittat någon att köpa. Av de lite nyare Wahlströms utgåvorna så har jag alla Madison Finn böcker, skrev ett inlägg om det här.
 
 
Andra böcker som jag nästan alltid köper om jag hittar; Agatha Christie deckare, Beatrix Potters böcker och Elsa Beskows böcker! Potter och Beskow hör till mina favorit barnboksförfattare, alltid så otroligt fina teckningar.
 
Vilka böcker samlar ni på? Kommentera!

8 kommentar på “Böcker jag samlar på!”

  • Malin skriver:

    Vilken härlig samling! Här är det Agatha Christie som gäller 🙂

  • Åh de där Kitty-böckerna slukade jag när jag var yngre 🙂 Fick överta mammas gamla 🙂

  • liza skriver:

    Jag köper muminböckerna om jag hittar dem på loppis, och nalle puh böcker i alla olika format (favoriterna är presentböckerna). Sen måste jag nog hålla med dig om att Kitty böckerna och Agatha Christies böcker som jag inte har slinker snabbt ner i handen om jag hittar några 🙂

  • Julia skriver:

    åhh älskar Kitty böckerna, och även filmen haha…Själv samlar jag på Jolly-böckerna! Sjukt roliga och jag fick överta min mammas böcker. Just nu samlar jag ihop alla Nora Roberts böcker samt Sagan om isfolket-böckerna. Jag samlar på fler seier/författare men då skulle det bli en jättelång kommentar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *