Insurgent – Veronica Roth


Titel: Insurgent
Språk: Engelska
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 525
Förlag: Katherine Tegen Books
Format: Häftad
Utgiven: 2012
Handling:”One choice can transform you–or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves–and herself–while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love.

Tris’s initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable–and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.”

Insurgent fortsätter där Divergent slutat. I denna bok får man bekanta sig mera med Amity, Erudite och Candor och deras högkvarter, det gillade jag skarpt. Tempot är högt i hela boken, Tris och Four vet inte vem som är på deras sida och vem som kommer att förråda dem. Tris och Fours relation känns äkta, det är inte sockersött och bra hela tiden, det blir bråk och problem ibland. Boken känns lite som en ”mellansträcka”, den är inte riktigt lika WOW som Divergent, men den behövs, man får reda på nya saker och det var omöjligt att sluta läsa. Så fort jag lade ner den en stund så plockade jag upp den igen. Slutet blev en cliffhanger, som var en total överraskning. Det är svårt att berätta så mycket om boken utan att avslöja för mycket. Jag längtar efter att läsa slutet, Allegiant, för att se hur det hela ska gå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *