E-böcker?

Nu kommer ni tycka jag är en gammalmodig tant, men jag förstår mig inte alls på e-böcker. Jag har inte ännu provat läsa en e-bok, jag känner mig helt efter! Ska jag ha en läsplatta eller iPad? Hur funkar köpen? Jag kommer nog inte läsa någon e-bok ännu på en tid, men alltid bra att veta. Jag känner att varför betala nästan samma för en e-bok som en riktig fysisk bok? Det är ju nästan det bästa med böcker tycker jag, man ser boken som snällt värmer hyllan i väntan på att bli läst 😉 Fina omslag och doften av nya eller gamla böcker. Samtidigt tycker jag e-böcker kan vara himla praktiskt i t.ex. skolarbeten och sådant, då man inte behöver kånka av och an på en massa böcker.
 
Berätta gärna era åsikter eller erfarenheter av e-böcker!

6 kommentar på “E-böcker?”

  • Bokprinsessorna skriver:

    Jag är lite mer gammaldags jag med och föredrar fysiska böcker framför E-böcker. Har läst 1 bok på E-bok och det var inte samma sak även om det var praktiskt. Jag läste då via min IPad. Håller på med försök nummer 2 nu så vi får se om jag ändrar uppfattning men tror inte det. Nä fysiska böcker är bättre.

  • Jag har inte läst någon e-bok ännu, det lockar mig inte alls. Jag gillar fysiska böcker, vill hålla i boken när jag läser och sen vill jag ju ha ett eget litet bibliotek med fulla hyllor 🙂

  • Du ska inte ha iPad eller mobil utan en läsplatta. Läsplattan är lätt att hålla i handen (känns faktiskt lite som en bok med skillnaden att den är enklare att hålla med en hand). En läsplatta är också behagligare för ögonen än en iPad (digitalt bläck, inget elektroniskt ljus). Batteritiden är också bättre, min klarar sig ca. 7 veckor på en laddning och har plats för hundratals böcker. En (stor)nackdel är dock att den inte luktar som en bok. Jag älskar lukten av böcker. Även jag gillar att äga fysiska böcker, men när jag ska läsa gör jag det faktiskt mycket hellre på läsplatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *