Omtalade böcker

Hur brukar ni göra när någon bok är väldigt omtalad och omtyckt? Känner ni att ni genast också vill läsa boken, eller blir ni som jag, lite rädd att bli besvikna så ni avstår? ”En man som heter Ove” till exempel, oj vad alla höjde den till skyarna, jag läste den först nu i oktober. Och ja, jag tyckte faktiskt den var bra. Men risken finns ju att man inte tycker det, p.g.a att man har så höga förväntningar. Men ”Fifty shades of Grey” tyckte jag inte speciellt mycket om, fast alla sa att den var så himla bra. Har inte orkat läsa 2an och 3an. Kanske jag skulle ha gillat den mera om jag inte visste vad jag ”gav mig in på”. Jag blev irriterad på huvudkaraktärerna..haha.
 
En annan grej är ju att alla tycker om olika böcker, jag gillar inte verklighetsbaserade så mycket, om det inte är något riktigt intressant. Många vill bara läsa om hemska saker som hänt, nej tack det avstår jag från. Jag läser för att jag vill rymma till en annan bättre värld, inte känna mig sämre. Jag betygsätter inte böcker när jag skriver om dem i bloggen av den anledningen att det egentligen är lite orättvist. Klart, det är ju bara min åsikt förstås, men alla gillar som sagt olika sorters böcker. Någon annan kan tycka en bok är bra, någon annan tycker den är förfärlig.
 
Jag tycker det är ganska roligt att på måfå välja en bok som jag inte hört om, och inte heller vet något om författaren. Då läser jag den utan förutfattade meningar. Nyligen läste jag ju ”A winter flame” av Milly Johnson, en bok jag hittade av en slump och inte hört något om. Gillade den, och författarens sätt att skriva! Kort efter det läste jag ”Och så levde de lyckliga” av Lucy Dillon, en författare man hört mycket om och folk har gillat hennes böcker. Och jag tyckte bara den var ”OK”…en liten besvikelse på nåt sätt!
Ja, hur gör ni?
 
 

2 kommentar på “Omtalade böcker”

  • Sandra skriver:

    Jag missar alla sånadär hypade böcker… Läser liksom vad jag tycker är intressant o ger "blanka fan" i resten 😀 Fifty shades låter ointressant så har int ens försökt få tag på dem, hähä. Helt som att vi båda inte skulle hitta tillräckligt mycket att läsa ändå 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.