Nådastöt – Louise Penny

 
Titel: Nådastöt
Originalets titel: Dead cold
Språk: Svenska
Författare: Louise Penny
Sidantal: 413
Format: Inbunden
Utgiven: 2012

Handling: ”Det är jul i Three Pines och den lilla byn ligger under ett täcke av snö. Allt är vackert som ett vykort tills ett skrik ekar genom den kalla luften. CC de Poitiers hittas död vid en curlingmatch, dödad av en elchock.När den lokala polisen inte vet hur man ska gå vidare med mordet kallas den erfarne kommissarien Armand Gamache återigen till byn. När han börjar nysta i den döda kvinnans förflutna upptäcker han en mörk historia, fylld av hemligheter och fiender. Nästan alla i den lilla byn tyckte illa om de Poitiers och hade både motiv och möjlighet att döda henne. Samtidigt inser Gamache att han har egna fiender högt uppsatta inom polisväsendet som gör allt för att motarbeta honom.”

 
Jag har haft en himla fart på läsande plötsligt. Läste denna bok på två dagar. Nåja, det är bara bra så jag hinner läsa lite som jag hadde i bokhyllan innan hoppeligen tomten kommer med några nya böcker 😉
 
Detta är andra boken av Louise Penny och även andra boken om kommisarie Gamache. Jag har också den första boken, men jag valde att börja med denna då det var vintertema. I boken stöter jag många gånger på saker som verkar vara ”spoilers” från första boken, så nu är det bäst att jag inte läser ”Mörkt motiv”, som den heter, så snart. Så kanske man glömmer några namn som nämnts… Jag var inte riktigt förberedd på det.
I alla fall så går det inte att sluta läsa denna bok. Byn Three Pines är beskriven så fint och alla detaljer i boken är väl genomtänkta och bra. Man får en väldigt jul- och vinterkänsla!
 
Det som är krångligt i boken är alla franska namn och fraser som ständigt dyker upp, då den kanadensiska byn är delvis franskspråkig. Ibland har man inte en blekblå aning vad som menas, utan får bara läsa vidare och gissa lite. Det var ganska många karaktärer och namn att hålla reda på i början, men det klarnade upp efter hand. Mordfallet var spännande och komplicerat, samtidigt som det fanns en mysig känsla, inte alltid en lätt sak att få fram! Det hela slutade i möjlig cliffhanger, jag misstänker man kommer få återse en del karaktärer i denna bok i följande. Vad annat kan man säga, en bra bok helt enkelt.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *