Bokklubbar

 
 
http://www.solidinfo.se/varumarkesbilder/1476847.jpg
 
Blev påmind om gamla bokklubbar då jag hittade ett bokmärke instucket i en av mina gamla böcker, från tiden då jag var med i Funtasie tjejbokklubben. Kommer ni ihåg den? Tror det kom ett paket en gång i månaden. Den var ganska dyr om jag minns rätt, och ofta var de andra grejerna bättre än böckerna. Dagens motsvarighet till Funtasie är väl Girl:IT, tror jag den hette.
 
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130820135027/starstableonline/images/5/58/Pollux.jpg
Före Funtasie var jag med i Pollux hästbokklubb, då på den tiden när jag faktiskt sysslade med hästar. Jag var väl 10-11 år. Man fick både hästböcker och hästtillbehör. Dyrt var det med.
Hästintresset fick dock ett snabbt slut då jag ramlade av en häst, fick kraftig hjärnskakning och bröt två ben i min högra arm. En vecka senare hamnade jag in på akut blindtarmsoperation plötsligt. Ja, det fick väl mig tillräckligt uppskärrad för att inte vilja vara med om en olycka igen; inga hästar tack.
 
I mina sista bokklubbsdagar var jag med i Läslusen, som jag gillade bäst. Hittade ingen logo på den, men i mitt minne är det en glad lus! Man fick hem en liten katalog som man kunde beställa ifrån, det var ju faktiskt sådana tider då Internethandeln inte tagit fart. 2008 rök den och nu finns det tydligen Barnens bokklubb istället.
 
Och före alla dehär bokklubbarna var jag ju såklart med i Disney bokklubben på det ljuva 90-talet. DET var bra böcker. Jag har alla sparade, de är så fint illustrerade. Samtidigt blir jag påmind om en eventuell Barbiebokklubb (??) också… Men det vet jag inte säkert, bara min mamma kan svara på det.
 
Vilka bokklubbar har ni varit med i?

2 kommentar på “Bokklubbar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *