Babbeldrottningen – Meg Cabot

 
Titel: Babbeldrottningen
Författare: Meg Cabot
Sidantal: 309
Format: Pocket
Utgiven: 2008 (på svenska)
Handling: “Amerikanska Lizzie Nichols har problem. Efter att hennes brittiske pojkvän visat sitt rätta jag är hon ensam i London, och vet varken var hon ska bo eller hur hon ska försörja sig. Livet efter college har gått utför av en och samma anledning: att hon alltid säger fel saker vid fel tillfälle. Att hon inte kan bevara en hemlighet, inte ens behålla minsta lilla sak för sig själv!
Som en räddande ängel finns Shari, Lizzies bästa vän. Hon jobbar med catering på ett 1500-tals slott i södra Frankrike, och ser till att Lizzie får förstärka personalstyrkan som bartender. Så Lizzie drar söderut, utan vare sig pengar, drinkkunskaper eller franska i bagaget. Men en enda blick på det oemotståndliga Chateau Mirac, och den lika oemotståndliga slottsonen Luke – ger henne hopp om att sommaren i Europa kan bli hennes livs bästa. Tills hon öppnar munnen igen förstås…”
 
En hyllvärmare jag äntligen läste. Jag har hört många som tycker den var bra. Den var lättläst, förutsägbar och rolig på sina ställen. En chicklitt bok man gillar men snabbt glömmer. Den skulle varit bättre om händelserna inte alltid var så “för bra för att vara sant”, huvudkaraktären Lizzie är annars trevlig att läsa om.
 
Boken är inte i klass med Sophie Kinsellas Shopaholic-serie, även fast huvudpersonerna har många likheter. Eftersom jag älskat den serien kanske jag hade lite för höga förväntningar på denna. Återstår att se om uppföljaren “Babbeldrottningen i New York” blir läst!
 
Betyg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *