Skämmerskans dotter

 
Titel: Skämmerskans dotter
Språk: Svenska
Författare: Lene Kaaberböl
Sidantal: 214
Format: Kartonnage
Utgiven: 2002

Handling“Dina Tonerre är elva år och har ärvt sin mors gåva. När Dina ser någon i ögonen kan hon se alla de handlingar som den personen skäms över att ha gjort – hon kan se människors dåliga samvete. För Dina är det snarare en förbannelse än en gåva eftersom ingen vill vara hennes vän. När Dinas mamma blir kallad till Dunarks borg för att få en man att erkänna ett mord, måste Dina ta itu med sin gåva och lära sig att använda den.”

 
Detta var en bra bok, speciellt om man gillar fantasy. Men den hade ett stort fel, den var allt för kort (lite på 200 sidor). Jag tycker det fanns så mycket jag ville veta mera om! Det som var super var att det fanns kartor ritade av författaren på områden som nämns i boken, man får en mycket tydligare bild av var beskrivna platser ligger. Jag tyckte mycket om själva historien och karaktärerna kändes äkta. Idén med att någon kan vara en skämmerska är genial. Overall en mysig bok med en magisk historia.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *