Ringarnas herre

Nu har Norstedts förlag gett ut denna bok, Ringarnas herre, som innehåller alla 3 böckerna om Sagan om Ringen av J.R.R Tolkien! Den är 1448 sidor och i danskt band. Jag har funderat en hel del på denna, är det bättre att ha alla böcker sammanslagna i en bok eller köpa alla skilt? Den blir rätt så tung och tjock.
 
Jag skulle för en tid sen köpa nyöversättningen av Olsson och Andersson, dvs. ”Ringarnas herre”, i alla 3 delar skilt som inbunden men det visa sig att dom var slut på förlaget. Fanns bara i pocket. Danskt band är ju mycket bättre än pocket, men inbunden skulle vara bäst…
 
Vissa säger att den första svenska översättningen av böckerna, som gick under titeln Sagan om Ringen, av Åke Ohlmark på 60-talet är bättre än nyöversättningen och vissa menar tvärtom. Jag reagerade själv på vissa översättningar när jag läste första boken med Ohlmarks översättning. Därför kunde det ju vara kul att ge nyöversättningen en chans, men jag tycker trilogin fortfarande borde heta Sagan om Ringen, inte Ringarnas herre. Bara att vänja sig antar jag 😉
 
 Finns på: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9113060392
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.